GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
12 Mayıs 2021 Çarşamba 08:52

Uzman doktordan bayramlaşma uyarısı!

Tam kapanma sürecinde vatandaşların Ramazan Bayramı ziyareti gerçekleştirmesi pandeminin seyri için büyük riskler barındırıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Torun, bulaşıcılığı ve öldürücülüğü fazla olan varyant virüslere dikkat çekerek “Sirkülasyondan kaçılması ve en az iki metre mesafe kuralına uyulması gerekiyor” dedi.

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- Koronavirüs pandemisi sürecinde vaka sayılarının giderek artması sebebiyle Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınan karar doğrultusunda 17 günlük tam kapanma kararı alınarak virüsün seyrinin yavaşlatılması amaçlanmıştı.

Ramazan Bayramı’nı da kapsayan “tam kapanma” sürecinde vatandaşların bayram ziyaretinde bulunması da büyük riskler barındırıyor.

VARYANT VİRÜSLERE DİKKAT!
Virüsün uğradığı mutasyonlara dikkat çekerek süreç içerisinde mesafe kurallarına uyulmasının önemine vurgu yapan Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Delegesi Uzm. Dr. Mustafa Torun, “Şu anda varyant virüsler olduğu için insanların olabildiğince sosyal mesafe kurallarına uyması gerekiyor. Özellikle Hint ve İngiltere varyantı çok bulaşıcı ve öldürücü. Mümkün mertebe sirkülasyondan kaçılması ve en az iki metre mesafe kuralına uyulması gerekiyor” diye konuştu.