GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
6 Nisan 2018 Cuma 12:10

Usta oyuncu İzmir'de hayatını kaybetti

Türkiye’nin 'Kaynanalar' dizisinde canlandırdığı 'Tijen' karakteriyle tanıdığı opera sanatçısı, oyuncu, ressam Prof. Dr. Sevda Aydan, bu sabah saatlerinde İzmir Alsancak Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

EGEDESONSÖZ- Bir dönem Kaynanalar Dizisi’ndeki  “Tijen” rolüyle geniş izleyici kitlesine ulaşan Türkiye’nin ilk opera sanatçısı Prof. Dr. Sevda Aydan hayatını kaybetti. Aynı zamanda Basketbolcu Efe Aydan ve Tiyatrocu Ege Aydan’ın da anneleri olan Prof. Dr. Aydan uzun süredir tedavi görüyordu.

Aydan’ın cenazesi yarın öğle namazına müteakip Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek.

EN UZUN SÜREN DİZİYDİ
Türkiye'de sitcom'un ilk örneklerinden biri olarak kabul edilen Kaynanalar, 1974 yılının mayıs ayında TRT ekranlarında yayınlanmaya başladı. Anadolu'dan Ankara'ya göç eden Nuri Kantar ve ailesinin büyükşehrin kurallarına ayak uydururken kendi geleneklerinden uzak kalmama çabası anlatılmıştır. 1997 yılında ilk defa TRT ekranlarının dışında, Kanal D'de yayınlanmaya başlanan Kaynanalar ve kahramanları geçen yıllarla birlikte değişen zamana, teknolojiye de ayak uydurmayı ihmal etmedi. Ayrıca Türk televizyonlarında en uzun süre yayınlanan dizi olmuştur