GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
8 Temmuz 2022 Cuma 21:10

Uşak Valisi Turan Ergün, trafik denetimlerine katıldı

Uşak Valisi Turan Ergün, Kurban Bayramı öncesinde kentte trafik denetimlerine katıldı.

Ankara-Uşak kara yolundaki polis denetim noktasına giden Ergün, burada İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ergün, daha sonra kontrol noktasında durdurulan sürücülerle sohbet edip, onlara trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulundu.

Sürücülere özellikle uzun süre araç kullanmamaları konusunda uyarılarda bulunan Ergün, emniyet kemerlerini takmalarını ve hız kurallarına riayet etmelerini istedi.

Vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayan Ergün, araçlarda bulunan çocuklara da oyuncak hediye etti.

Polis ekiplerince sürücülere kolonya ve çikolata ikramı yapıldı.

"Tedbirleri aldık"

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, kent genelinde bayramın huzur ve güven içerisinde geçmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Kent genelinde bayram boyunca birçok ekibin görev alacağını aktaran Ergün, şöyle dedi:

"Bayram süresi boyunca emniyet bölgesinde 80 ekip ve 250 personel, jandarma bölgesinde de 39 ekip ve 120 personel olmak üzere il genelinde 119 ekip ve 370 personelle hem asayiş hem de trafik güvenliğini hep birlikte sağlayacağız. Bunun yanında özellikle trafik konusunda Uşak ili şehirlerarası bir yol üzerinde. İzmir-Ankara kara yolu üzerinde olması nedeniyle trafik kazalarına da çok açık. Bu sebeple 12 sabit noktada radar uygulamamız olacak. Bunun yanında gezici radar uygulamalarına yine ağırlık vereceğiz. Ayrıca Aydın Jandarma Filo Komutanlığında görevli bir helikopter bayramın değişik günlerinde bir gün helikopter, bir gün İHA ve 3 adet drone ile bu ana hatlar üzerinde havadan denetim yapacağız."

"Uykusuz yola çıkmayın"

Sürücülere de çağrıda bulunan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayramı bayram tadında yaşamak için özellikle bu yoğun trafikte bütün vatandaşlarımıza bir çağrım var. Özellikle trafik kurallarına ve trafik işaretlerine uymaları önem arz ediyor. Bunun yanında uykusuz olarak kesinlikle yola çıkmamaları, 2 saatte bir araçlarından inerek, dinlenerek araç kullanmalarını istiyoruz. Sürücülerimiz araç kullanırken telefonla konuşmamalı. Son zamanlardaki kazaların önemli sebeplerinden biri bu. Vatandaşlarımızın bu hususa özellikle dikkat etmelerini istiyorum."

Ergün, valilik ve kaymakamlıklarca belirlenmiş olan mesire yerleri, piknik alanları, tabiat parkları dışında 30 Eylül'e kadar ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını da duyurdu.

Vali Ergün, daha sonra İzmir-Uşak kara yolu üzerindeki jandarma kontrol noktasına giderek, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç'tan bilgi aldı.

Ergün, burada da denetimlere katıldı. (AA)