GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
26 Temmuz 2019 Cuma 08:53

Urlalı Bircan 'Dünya Şampiyonası' yolcusu

Danimarka’da bugün (26 Temmuz Cuma) başlayacak ve 4 Ağustos’a kadar sürecek olan Dünya Bisiklet Oryantiring Şampiyonası’nda 23 yaşındaki Urlalı milli sporcu Bircan Akpınar, Türk Milli Takımı'nda yer alacak.

2018-2019 sezonu Türkiye Bisiklet Oryantiring Şampiyonası’nda kendi kategorisinde açık ara farkla rakiplerini geçerek Türkiye Şampiyonu olan ve 8 kişinden oluşan Türkiye Milli takımına girmeye hak kazanan Akpınar, ülkemiz için Dünya Şampiyonası’nda ter dökecek.

Birçok başarı ve şampiyonluğu elinde bulunduran Urlalı sporcu Bircan Akpınar; “Ülkemizi dünya şampiyonasında temsil etmek benim için çok büyük bir gurur. İnşallah Danimarka’dan şampiyon olarak döneceğiz. Desteklerinden ve spora verdiği değerden dolayı Urla Belediye Başkanımız Sayın Burak Oğuz’a çok teşekkür ederim” dedi.

Sporun ve sporcunun her zaman yanında olduğunu vurgulayan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz; Urla'nın bir spor kenti olduğunu söyleyerek, " Birçok farklı dalda ülkemizi temsil etmiş sporcularımız var. Milli sporcumuz Bircan Akpınar’a katılacağı dünya şampiyonasında başarılar diliyorum. Urlamıza şampiyonluk ile gelip bizleri gururlandıracağına inancım tam” diye konuştu.