GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
26 Nisan 2016 Salı 09:24

Urla ‘İlle de Mozart Olsun’ diyecek!

2.Uluslararası Enginar Festivali’ne ev sahipliğine hazırlanan İzmir´in yükselen değeri Urla Tepecik Filarmoni Orkestrası’nı ağırlayacak.

Ünlü perküsyon ustası Hamdi Akatay´ın projesi olan ‘İlle’de Mozart Olsun’ Tepecik Filarmoni orkestrası 30 Nisan 2016 cumartesi günü saat: 20.30´da Urla Vera Melissa´da sahne alacak…

Roman ve Klasik Batı Müziğini Urla´ya taşıyacak olan konser için hazırlıklar ise tüm hızıyla devam ediyor. Konsere ev sahipliği yapacak olan UrlaVera Melissa Pesto Resturant´ın işletmecisi Onur Özbalkan, “Konser için hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu konser ile Urla’yı sanat alanında önemli bir merkez yapmak adına önemli bir başlangıç yaptığımıza inanıyoruz. Etkinliklerimize yaz boyu devam ettirmek için İzmirlilerin ve Urlalıların desteğini bekliyoruz.” dedi.

30 yılı aşkın süredir Türkiye ve dünyada bir çok önemli isimle aynı sahneyi paylaşan perküsyon üstadı Hamdi Akatay, Wolfgang Amadeus Mozart´ın eserlerini Türk müziği ve Roman ezgileriyle buluşturan "İlle de Mozart Olsun" projesini Tepecikli genç müzisyenlerle hayata geçirdi. Hamdi Akatay´ın müzik deneyimini genç müzisyenlerin heyecanı ve dinamizmiyle buluşturduğu Tepecik Filarmoni Orkestrası, "Biz Mozart da Çalarız Haydar Tatlıyay da" düsturuyla müziklerini icra ediyor.