GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Aralık 2023 Cuma 19:14

Urla’daki tartışmalı projede yeni gelişme… Uyar’dan itiraz: Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?

Urla’nın önceki dönem kaymakamı ve belediye başkanvekili Murteza Dayanç’ın prestij proje olarak kamuoyuna tanıttığı “Park Urla” için ilçedeki bazı şirketlerden ve müteahhitlerden bağış adı altında destek aldığı iddiaları sonrası tartışmalı arazi ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Urla’nın önceki dönem Belediye Başkanı Sibel Uyar yaptığı açıklamada yeni kaymakam Mustafa Gözlet'in Park Urla arazisindeki taşınmazların 10 yıllığına kiralanması için harekete geçtiğini duyurdu. Kararın seçim öncesi alındığına dikkat çeken Uyar, “yangından mal mı kaçırıyorsunuz?” dedi.

EGEDESONSÖZ- Urla’nın önceki dönem Belediye Başkanı Sibel Uyar, yaptığı açıklamada Atatürk Mahallesi’nde bulunan, Park Urla projesi alanı içindeki taşınmazların 10 yıllığına kiralanmak istediğini duyurdu.

Karara tepki gösteren Sibel Uyar, “Kayyum yönetiminin ilçede inşaat yapan müteahhit firmalardan bağış adı altında para toplayarak yapmaya çalıştığı söz konusu proje şimdi de 10 yıllığına kiralanmak isteniyor. Kanunen 10 yıllık kiralama meclisin yetkisindedir. Peki Urla’da meclis var mı? Kayyum yönetimi yıllardır kendisini meclis yerine koyarak kararlar alıyor. Bu zaten usule uygun değildir. Buradan soruyoruz; yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Kayyum yönetimi bağışları aldıysa ve buraya harcadıysa şimdi alan neden kiralanıyor? Bağış adı altında toplanan paralar nereye harcanmıştır? Urla halkı adına konuyu takip edeceğiz. Urla’nın başkanı ya da meclisi yok diye kimse meydanı boş zannetmesin Urlalılar belediyesinin malına da iradesinde de sahip çıkarlar” dedi.

NE OLMUŞTU?
Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un FETÖ-PDY soruşturması sonrasında görevinden alınarak yerine “kayyum” atama kararının ardından koltuğa oturan önceki dönem Urla Kaymakamı Murteza Dayanç müteahhitlerin kapısını çalmıştı. Aynı zamanda belediye başkanvekili de olan Dayanç, yapacağı projeler için ilçe sınırlarında faaliyet gösteren şirket ve inşaat firmalarından bağış almaya başlamıştı. Proje ile ilgili çalışmalar sürerken Dayanç’ın kararı ilçede tartışmalara neden olmuştu.

Dayanç'ın yerine göreve gelen Urla’nın kaymakamı ve belediye başkanvekili Mustafa Gözlet, 4911 ada 11 parselde bulunan Park Urla içindeki taşınmazların 10 yıllığına kiralanmasının görüşülmesini kararlaştırdı.