GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Kasım 2017 Cuma 10:35

Urla’da ‘tamam’ diyen Yalaz’dan kongre mesajı: Çok huzurluyum, mutluluk içindeyim

Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, Pazar günü gerçekleşecek kongre öncesinde, “Başkanlığı genç bir arkadaşa bırakmanın mutluluğu içindeyim. Çok huzurluyum. Urla’da şu an tek aday görüntüsü var. Yine de aday çıkarsa başımızın tacı” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay sürecini tüm hızıyla işletiyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından gerçekleşecek ilçe kongreleri 26 Kasım’da start alacak.

İzmir’de parti için önemli ilçeler arasında gösterilen ve Yarımada Bölgesi’nde bulunan Urla’da Pazar günü delegenin önüne sandık konulacak.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gibi önemli isimlerin bu dönem delege yazıldığı Urla’da ilçe kongresi için uzlaşının hakim olduğu öğrenildi.

İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz İzmir’deki ‘tamam’ diyen isimler arasında yerini aldı. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla kararını net bir şekilde ifade eden Başkan Yalaz seçime 2 gün kala örgüte mesaj verdi.  Ayrıca Urla İlçe Yönetim Kurulu’nun oy birliğiyle İlçe Sekreteri Hakan Özbadur’u aday olarak örgüte önerdiği belirtildi.

ŞU AN TEK ADAY GÖRÜNTÜSÜ VAR AMA ADAY ÇIKARSA BAŞIMIZIN TACI!

Başkan Yalaz, “İlçe yönetim kurulumu topladıktan sonra düşüncemi açıkladım. Oy birliğiyle de İlçe Sekreteri’miz Hakan Özbadur arkadaşımızı örgütümüze başkan adayı olarak önerme kararı aldık. Bu saatten sonra takdir örgütün. Urla’da şu an tek aday görüntüsü var. 295 delegemiz var. 250’nin üzerinde bir imza toplanmış durumda. Ama yine de kimsenin iradesine ipotek koyma haddimiz yok. Yine de aday çıkarsa başımızın tacı” dedi.

ÇOK HUZURLUYUM

Yalaz, “Çok huzurluyum. Başkanlığı genç bir arkadaşa bırakmanın mutluluğu içindeyim. Ona göre genç bir yönetim kurulunun oluşacağına inanıyorum. Ağabeyleri olarak bana ne zaman ihtiyaçları olursa 24 saat yanlarındayım. 2019 çok farklı bir süreç. Klasik seçimler olmayacak. Ayrışmadan hareket etmeye gayret gösteriyorum” diye konuştu.

YALAZ 2019 İÇİN SİNYAL BİLE VERMEDİ AMA YİNE DE SÜRPRİZ OLMAZ!

Süreçte genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki tane net talimatı olmuştu. CHP Lideri, belediye başkanlarına yönelik, ‘Yerel seçimler sürecinde ön seçim olmayacak. Bırakın örgüt özgür iradesini ortaya koysun. Sürece müdahale etmeyi’ açıklamasında bulunmuştu. Diğer bir talimat ise örgüte yönelikti… Kılıçdaroğlu ilçe başkanlarına ise, ‘2019’daki yerel seçimlerde adaylık düşünenler örgüt seçimlerinde aday olmasınlar’ şeklinde bir uyarıda bulunmuştu.

Bu iki talimata İzmir’de belediye başkanları bazında uyan da oldu, uymayan da… Fakat özellikle mahalle delege seçimleri sonrasındaki süreçte ilçe başkanlarının bazıları adaylıklarını bir bir açıklarken, ‘tamam’ diyerek göreve devam etmek istemediklerini ifade eden isimler ise dikkat çekti.

Aday olmayan başkanlar için ‘acaba kafasında 2019 hesabı mı var?’ sorusunun parti kulislerinde konuşulduğu öğrenildi. Urla’da da Başkan Yalaz’ın kararı benzeri iddiaları beraberinde getirdi. Fakat Yalaz’ın 2019 yerel seçimleriyle ilgili henüz bir açıklaması bulunmuyor. Diğer yandan ilerleyen süreç için renk vermeyen Yalaz’ın 2019’daki seçimlerde aday olmasının ise sürpriz olmayacağı öne sürüldü.