GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
21 Ağustos 2024 Çarşamba 08:22

Urla'da önce tahsis sonra imar!

İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı mülkiyetindeki 29 bin 522 metrekarelik arazinin Türkiye Yelken Federasyonu'na tahsisinin ardından imar planları askıya çıkarıldı.

erhangulenc.com'da yer alan habere göre; Urla İçmeler'de İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı mülkiyetindeki 29 bin 522 metrekarelik araziye, spor tesisi amaçlı imar verildi. Türkiye Yelken Federasyonu'na 2019 yılında tahsis edilen deniz kıyısındaki arazinin  imar planları İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bir ay süreyle askıya çıkarıldı.

1,500 metrekarelik kısmı tarla, kalan kısmı bataklık ve sazlık niteliğindeki taşınmaz, 16 Eylül 2019 tarihinde imzalanan protokolle 2039 yılına kadar İzmir Ticaret Odası Eski Meclis Başkanı Rebi Akdurak'ın eşi Özlem Akdurak'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Yelken Federasyonu'na Yelken Sporu Kamp Merkezi olarak kullanılmak üzere tahsis edilmişti.

Taşınmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde hazırlanan ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ilk olarak 2012’de onaylanan daha sonra çeşitli tarihlerde değişiklikleri olan 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliğinde ‘’Bölge Parkı/Büyük Kentsel Yeşil Alan’’ kullanımında kalmaktaydı.