GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Aralık 2020 Salı 13:39

Urla'da 'kayyım' bombası: Kaymakam görevden alındı!

İçişleri Bakanlığı aynı zamanda kayyım olarak görev yapan Urla Kaymakamı Önder Can’ı görevden aldı. Can’ın yerine Antalya Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç’ın görevlendirildiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İçişleri Bakanlığı İzmir’in Urla ilçesinde aynı zamanda “kayyım” olarak görev yapan ilçe kaymakamı Önder Can’ı görevden aldı.   Can’ın yerine Antalya Kemer İlçesi Kaymakamı Murtaza Dayanç’ın görevlendirildiği öğrenildi.

Van Vali Yardımcılığı görevindeyken 2017’de Urla’ya atanan Kaymakam Can, 2019 yerel seçimleri sonrasında CHP’den belediye başkanlığı koltuğuna oturan İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından “kayyım” sıfatıyla belediye başkanvekili olarak görevlendirilmişti.  Oğuz, yargılandığı davada 6 yıl hapis cezası alırken Kaymakam Can’ın görevi iki makamda da sürüyordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da onayıyla alınan değişim kararında Kaymakam Can’ın son günlerde ilçede ortaya çıkan arazi/arsa soruşturmaları konusunda pasif kalmasının neden olduğu iddia edildi. İlçede son olarak aralarında orman işletme şefi ve bazı memurların bulunduğu bir organize çete orman arazilerini ve hazine arazilerini fahiş fiyata üçüncü şahıslara satmaya çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

MURTAZA DAYANÇ KİMDİR?
1977 yılında Osmaniye'de doğan Kaymakam Murtaza DAYANÇ; ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra, yükseköğrenimine Selçuk Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümünde devam etti (1995-1999). Lisans Eğitiminin ardından bir süre özel sektörde iştigal ederken, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü uluslararası İlişkiler Anabilim Dalında da Orta Asya Türk cumhuriyetleri üzerine akademik çalışmalarda bulundu.

2007 yılında Osmaniye Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Mülkiye Teftiş Stajı çerçevesinde Bitlis, Adilcevaz, Hizan ve Tatvan'da teftişlere katıldı. Samandağı ilçesindeki Kaymakam Refikliğinin ardından, sırasıyla Altınözü ve Günyüzü ilçelerinde Kaymakam vekili olarak görev yaptı. Yurt dışı stajı kapsamında bir yıl süre ile Federal Almanya’da bulunan Kaymakam DAYANÇ, Goethe Enstitüsü’nde yabancı dil eğitimi almasının yanı sıra, Alman Kamu Yönetimi hakkında da bilgi sahibi olmak adına, program dahilinde birçok kurum ve kuruluşunda incelemelerde bulundu.

TODAİE'de katılmış olduğu Kamu Diplomasisi Kursunun akabinde, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu 94. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarı ile tamamlayarak, 2010 yılında Boğazkale Kaymakamı olarak atandı. Buradaki görevinin ardından 2012-2014 yılları arasında Nurhak Kaymakamı, 2014-2019 yılları arasında da Eruh Kaymakamı olarak görev yaptı. Son olarak 07.08.2019 tarihli ve 2019/268 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kemer Kaymakamı olarak atanmıştır. Kaymakam DAYANÇ evli ve iki çocuk sahibi olup, orta derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.