GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Şubat 2022 Cumartesi 08:58

Urla'da 439 milyonluk satış onaylandı... Arsaların yeni sahipleri kim?

Geçtiğimiz haftalarda satışa çıkarılan Urla İçmeler Mahallesi’ndeki 58 bin metrekare büyüklüğündeki 5 parselin 349 milyon liralık satışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Arsaların yeni sahipleri belli oldu. 

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Daire Başkanlığı (TOKİ)  geçtiğimiz yılın Aralık kamu mülkiyetindeki bulunan İzmir'deki 93 arsayı satışa çıkardığını duyurmuştu.  Satışa çıkarılan arsalar Aliağa, Bayındır, Çeşme, Foça, Güzelbahçe, Menderes, Seferihisar, Torbalı ve Urla ilçelerindeydi.

Resmi Gazete’de yer alan ilanla Çeşme-Urla Otobanı’nın İçmeler Mevkii 5 parselin satışı kesinleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan ilana göre arsaların yeni sahipleri belli oldu.   

Urla İçmeler’de 5103, 5106 ve 5107 ada 1 parsellerde toplam 28 bin 742 metrekare alan bir bütün halinde satıldı Bu araziler için nihai pazarlık sürecinde en yüksek fiyatı 201 milyon lira ile Çekiçoğlu Makine Medikal Otomotiv İnşaat Tarım Hayvancılık ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne satıldı.

Yine Urla İçmeler’de 5104 ada 1 parseldeki 18 bin 93 metrekarelik arazi için nihai pazarlık sonucu en yüksek teklifi veren 149 milyon lira ile yine Çekiçoğlu Makine Medikal Otomotiv İnşaat Tarım Hayvancılık ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’ne satıldı.

Urla İçmeler’deki 5105 ada 1 parseldeki 11 bin 776 bin metrekarelik arazi için ise nihai pazarlıklarda en  yüksek teklifi veren 89 milyon lira ile Nuça Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi satıldı.

ARSALAR KAPATILAN İL ÖZEL İDARESİNE AİTTİ

Satışa çıkarılan arsaların mülkiyeti kapatılan İl Özel İdaresine aitti. İl Özel İdaresi’nin kapatılmasının ardından hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de Urla Belediyesi tarafından talep edilmiş ancak bu talepler kabul görmemişti. Urla’nın genişleme aksında yer alan bu arsaların devri için yerel yönetimler tarafından açılan davalar da reddedilmişti. Arsalar ilk olarak 2019 yılında satışa çıkarılmış ama alıcı bulamamıştı.