GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Kasım 2016 Salı 14:25

Urla Belediyesi tarihi mirasına sahip çıkıyor

Urla Belediyesi, tarihi yapılarına sahip çıkmaya devam ediyor. Hemen hemen her tarihi yapıyı eski hallerine sadık kalarak restore eden Belediye, Postane Sokak ve Zafer Caddesi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması ile Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı’nı da restore ederek Urla’ya kazandırdı.

Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı restorasyonu, zorlu bir çalışma sürecinden geçti. Hamamın eski haline sadık kalınarak gerçekleştirilen bu restorasyon çalışmaları uzun ve dikkat isteyen, aynı zamanda eskiye dönük arşiv çalışmaları gerektiren bir süreçti. İşinin ehli mimarlar ve ustalarla, orijinal haline getirilen bu hamam, şimdi Urla’nın en önemli mekanlarından biri haline geldi.

Restorasyonu tamamlanan hamamın küçük düzenleme işleri yapılıyor. Kısa bir süre sonra faaliyete geçecek olan hamamda ayrıca bir de sabun imalathanesi kurulacak.

Postane Sokak ve Zafer Caddesi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması kapsamında da, Sanat Sokağı parke taşı ile nostaljik bir hale büründü. Süslü gerçek taş parkelerle döşenen sokak, bina güzelleştirme çalışmalarıyla birleşince, muhteşem bir görünüm kazandı.

İKİ PROJE DE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Urla Belediyesi, Postane Sokak ve Zafer Caddesi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması ve Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı Restorasyonu ile YAPEX Restorasyon Fuarına katıldı.

Tarihi Kentler Birliği tarafından 15 yıldır düzenlenen, ’Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Urla Belediyesi Postane Sokak ve Zafer Caddesi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması ve Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı Restorasyonu ile ödüle layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışmasının kazananları, ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarındaki törenle ödüllerini aldı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı ödül töreninde çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Sibel Uyar, “Urla’nın kültürel miras ve bilincini korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Kent dokumuzu korumak için tarihi ve kültürel varlıklarımızın onarımına yönelik projeler geliştirdik. Sanat Sokağımız ve Postane Sokağımız ile Hersekzade Ahmet Paşa Hamamıza yönelik yaptığımız çalışmalarla uygulama kategorisinde ödüle layık görüldük. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.