GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Mayıs 2016 Pazartesi 15:44

Urla, Bağ Yolu ile antik kültürüne kavuşuyor

Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği, Urla Bağ Yolu turistik destinasyonunun ve rotasının tanıtımını yaptı.

Türkiye, özellikle de İzmir için önemli bir gastro-turizm projesi olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Efes-Mimas rotaları ile örtüşen Urla Bağ Yolu, proje ortağı olan Urla Belediyesi desteği ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da katılımı ile 29 Nisan 2016 Cuma gecesi basın mensuplarına tanıtıldı.

Urla Bağ Yolu’nun ev sahipleri; Urlice, Urla Şarapçılık, Mozaik, MMG, USCA, Limantepe Şarapçılık, Urla Bağ Evi yaşadıkları nadide Urla yarımadasında; çevre, köklü tarih ve kültür bilinciyle, yüksek katma değerli üretim yaparak, yurt dışındaki Napa Vadisi, Bordo, Toskana örneklerinde olduğu gibi tarıma ve gastronomiye dayanan, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir turizm bölgesi yaratma hayaliyle 15 yıldır çaba sarf etmekte.

M.Ö. 10. Yüzyılda Ege Denizi sahillerinde kurulduğu hesaplanan İyonya’nın o zamanlar ki adıyla Klazomenai adında 12 kentinden biri olan Urla’da binlerce yıl önce başlayan bağcılık ve şarapçılığa dünya üzerinde hak ettiği yeri geri kazandırmak amaçlanıyor.

İzmir Kalkınma Ajansı’ndan alınan destek ile tanıtım çalışmalarında ivme kazanan dernek, tanıtım faaliyetleri ile Urla’da ve komşu ilçelerle birlikte Yarımada'da turizmin çeşitlendirilmesinde ve gelişmesinde itici ve birleştirici bir güç olmayı hedefleniyor.