GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
22 Kasım 2016 Salı 09:43

Unutulan Kat’ı sanatı Buca’da hayat buluyor

Tarihi 17. Yüzyıla kadar uzanan, kağıt ve deri gibi malzemelerin kesilip düzenlenmesiyle yaratılan Kat’ı sanatı Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nde düzenlenen kurs ile günümüze taşınıyor.

Osmanlı sanatının unutulmaya yüz tutmuş alanlarından biri olan kat’ı sanatı Buca Belediyesi’nin açtığı ücretsiz hobi kurslarında yeniden hayat buluyor. Kağıt ve deri malzemelerin kesilip, büyük bir dikkat ve sabırla işlenmesiyle oluşturulan Kat’ı sanatı Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nde açılan kursta yaşatılmaya çalışılıyor.

Zaman, sabır, incelik ve dikkatin sanatı olarak da bilinen Kat’ı sanatını öğrenmek isteyen Bucalı kadınlar, Merkezde açılan ücretsiz kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Haftada bir gün, 8 saat verilen ücretsiz Kat’ı sanatı kurslarına katılan Bucalı kadınlar, eğitmenleri eşliğinde yok olmaya yüz tutmuş bir sanatı yeniden yeşertiyor.

Özel olarak hazırlanan süslü kağıtların veya derilerin oyulmasıyla yapılan Kat’ı sanatının 3 boyutlu çalışmalarını yapan Bucalı kadınlar, hünerli elleriyle muhteşem eserler ortaya koyuyor.

Bir eserin tamamlanmasının 5-6 ayı bulduğu çalışmalara katılan Bucalı kadınlar Buca Belediyesi’nin kendilerine terapi gibi gelen sanat kursları düzenlemesinden büyük memnuniyet duyuyor.