GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
27 Mayıs 2022 Cuma 12:47

Ünlü iş insanı bakanlığın kapısını yeniden çaldı!

İş insanı Cem Bakioğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Egeanda Şirketi’ne ait RES şirketi kapasitesini genişletmek için bakanlığa başvurdu.

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı ile 2016 yılında İzmir’in Karaburun ilçesindeki Yaylaköy mevkiinde faaliyetlerine başlayan Yaylaköy Rüzgar Elektrik Santrali’nin kapasitesinin artırılması için harekete geçildi.

Egeanda Şirketi’ne ait olan santral için yeniden bakanlığın kapısı çalındı. Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre şirket 5 adet olan türbin sayısını 6’ya, 15 MWm olan kapasitesini ise 19,2 Mwm’ye çıkarmayı hedefliyor. Şirket kapasite artışı için 52 milyon 572 bin 500 TL yatırım yapmayı planlıyor.

Karaburun Kent Konseyi bakanlığın söz konusu proje için verdiği ‘çevresel etki değerlendirme gerekli değildir’ kararına karşı iptal davası açmış, RES projesinin planlarına karşı itiraz etmişti.

Geçtiğimiz haftalarda Karaburun Yaylaköy’de Lodos Karaburun Elektrik Üretim Şirketi’nin dikmek istediği güneş enerji santrali ile ilgili ÇED toplantısı yapılmak istenmiş, toplantı bölge halkının ve Karaburun Kent Konseyi’nin tepkileri nedeniyle yapılamamıştı.

SANAYİCİLER VE İŞ İNSANLARI KURDU
Egenda Ege Enerji Üretim A.Ş. (EGENDA) sayıları 150’yi aşkın Egeli sanayici ve iş insanlarının katılımıyla Enda’nın yüzde 74,53 oranında iştiraki ile 19 Mart 1997 yılında İzmir’de kuruldu. Şirketin, yönetim kurulu başkanlığını Cem Bakioğlu yapıyor.