GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
19 Eylül 2024 Perşembe 08:47

Ünlü göz doktorundan JES ısrarı!

Ünlü göz doktoru Sinan Göker’e ait enerji şirketi İzmir-Aydın sınırındaki bölgede jeotermal enerji santrali dikmek için bir kez daha Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istedi. Şirketin daha önceki iki başvurusu mahkeme tarafından iptal edilmişti. 

EGEDESONSÖZ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rama Enerji ve Bilgi Teknolojileri Şirketi, jeotermal kaynak arama projesiyle ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattı.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, şirket İzmir-Aydın sınırındaki ruhsat sahasında 9 adet sondaj açmayı planlıyor. Şirket proje için 53 milyon TL bütçe ayırdı. 

ÇED sahaları çevre düzeni planlarına göre; sondaj noktaları orman ve tarım arazilerinde kalıyor.  Sondaj noktalarının etrafında zeytinlikler de yer alıyor. 

Şirketin ilk iki başvurusu mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şirket sondaj noktalarını yer değiştirerek yeniden başvurdu.

İstanbul merkezli şirketin sahibinin ise ünlü Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sinan Göker olması dikkat çekti.