GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Şubat 2022 Salı 10:08

Ünlü giyim markalarıyla çalışıyordu... İzmirli o firmaya kayyum atandı!

Uluslararası markalar için kumaş üreten İzmirli Zümrüt Tekstil fabrikasının konkordato talebi tasdik edilerek mahkeme tarafından denetleyici kayyum atandı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir’in Torbalı ilçesinde kurulu bulunan Zümrüt Tekstil Şirketi’nin yönetimi için pandemi nedeniyle ekonomik koşulları gerekçe göstererek yaklaşık 2 yıl önce mahkemeye başvurarak konkordato talep etti. Şirkete ilk olarak üç ay geçici mühlet verildi, ardından bir yıllık kesin mühlet süresi verildi. Şirkete son olarak kesin mühletin bitiminden sonra 4 aylık ek süre tanındı.

Bu sürecin sonucunda, konkordato talebi tasdik edildi. İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi şirkete denetleyici kayyum olarak, daha önce komiser heyetinde yer alan Yeminli Mali Müşavir Tahir Öztürk atandı.



ALACAKLILARINA ÇAĞRI
Basın İlan Kurumu tarafından yayınlanan ilanda “İİK 304. Maddesi gereğince konkordato hakkında karar vermek üzere yargılamaya başlanmış, 02.02.2022 tarihinde yapılan duruşmada, davacı şirketin konkordato talebinin kabulüne, konkordatosunun İİK 306 maddesi uyarınca tasdikine,tüm tedbirlerin kaldırılmasına, konkordato komiser heyetinin görevine son verilmesine, İİK 306/2 maddesi uyarınca konkordatonun yerine getirilmesini sağlamak için gerekli gözetim ve tasfiye tedbirlerine almakla görevli kayyum olarak TAHİR ÖZTÜRK'ün atanmasına, İİK 308/a maddesi uyarınca borçlu davacı yönünden kararın tebliğ tarihinden itibaren, konkordatoya itiraz eden alacaklılar yönünden konkordatonun tasdiki kararının ilanından itibaren 10 günlük sürede istinaf yolu açık olmak üzere karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

250’DEN FAZLA İŞÇİ ÇALIŞIYOR
1996 yılında kurulan Zümrüt Tekstil Fabrikası’nda 250’nin üzerinde işçi çalıştığı öğrenildi. Fabrika aralarında H&M , Inditex Group , M&S ,NEXT , Arcadia Group , C&A , TOPSHOP , BENETTON gibi mağaza zincirlerine ürün üreten konfeksiyon firmaları için kumaş üretirken Amerika , Avrupa , Ortadoğu ülkelerine de kumaş ihraç ediyor.