GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
28 Eylül 2017 Perşembe 08:46

Üniversiteden 'İstinye Park' raporu: Basit müdahalelerle trafik sorunu giderilir

Doğuş Grubu tarafından Üçkuyular Meydanı’nda yapılacak İstinye Park AVM projesi için hazırlanan üniversite raporunda trafik sıkışıklığı ile araç yoğunluğu için “basit ve ekonomik sinyalizasyon uygulamalarıyla aşılabilir” denildi.  Grup buraya 24 katlı AVM-Otel yapacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in en büyük AVM ve otel projeleri arasında yer alan Üçkuyular Meydanı’nda eski otobüs garajı ve pazar yerinin olduğu bölgede Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. ve Orta Gayrimenkul Yatırım Yönetimi ve Tur. A.Ş. tarafından yapılacak İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi ve Otel Projesi için çalışmalar sürüyor. İnşaat ve kazı çalışmalarının devam ettiği dev projede İzmir Valiliği “ÇED olumlu” kararı verdi.

Doğuş Grubu bölgede AVM ve otel inşaatından sonra en dikkat çeken ve sonucu merak edilen trafik sorunu ve araç sıkışıklığı konusunda da üniversiteden rapor aldı. Pamukkale Üniversitesi İnşaat Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Halim Ceylan ve Prof. Dr. Soner Haldenbilen ile Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Bilimleri Anabilim Dalı öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Çukurluoğlu’nun imzasını taşıyan rapor da ÇED dosyasının içine konuldu.

KAVŞAKLARDA DÜZENLEME YAPILMALI
Trafik ve Trafik Kaynaklı Etki Değerlendirme Raporu’nda, “Proje alanı ve çevresi için trafik yükünün kestirimine ve bu trafik yükünün oluşturacağı hava ve gürültü kirliliğinin niceliksel kestirimine ilişkin bilimsel modelleme çalışması tarafımızca yapılmıştır. Buna göre, proje alanı ve yakın çevresinde, ulaşım alt yapısı, gürültü ve hava kalitesi yönünden mevcut duruma göre tedbir alınacak düzeyde bir değişim gözlenmeyeceği belirtilmiştir. Sonuç olarak oluşacak ek trafik talebi ile kavşaklarda oluşabilecek gecikmelerin basit ve ekonomik sinyalizasyon ve geometrik düzenlemeler ile giderilebileceği belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

PROJEDE NELER VAR?
İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi ve Otel Projesi’nin 24 katlı yapılması planlanıyor. Zemin kotundan itibaren 5 kat yer altına inilerek projede 4 katı otopark olarak kullanılması; zemin kot ile 4. katta aralığında AVM bünyesinde mağazaların; 4. Kat ile 24. kat aralığında ise otel odalarının yer alması düşünülüyor.

Proje kapsamında  bodrum 1. kat; market, tekstil, ev eşyası ve elektronik mağazalar,  zemin kat mağazalar ve otel lobisi, 1. Kat mağazalar, 2. Kat mağazalar, fast-food, yeme içme alanları, restoranlar ve otele ait balo salonu ve toplantı salonları, 3. Kat sinema, çocuk ve eğlence merkezi, otele ait tesisat katı ve otel yönetim ofisi, 4. Kat AVM tesisat katı, otele ait spor merkezi, 4. kat ile 24. kat aralığında otel odaları, 24. Kat otel tesisat katı olarak kullanılacak.  Proje kapsamında yapılacak otelde 211 oda (422 kişi) kapasiteli olacak. Ayrıca AVM ve otel için 1 842 adet araçlık otopark yapılacak.