GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Mayıs 2021 Cuma 11:53

Uluslararası ihalede ilk aşama: Buca Metrosu’na 14 talipli çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Metrosu için uluslararası ihale sürecini başlattı. 14 teklifin yapıldığı ihalede komisyonun yapacağı değerlendirmelerin ardından kazanan firma açıklanacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar Euro’yu aşan bütçesiyle kent tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olacak Buca Metrosu için uluslararası ihale sürecinin ilk adımını attı. İhalenin ilk aşamasında 14 firmanın yeterlilik dosyaları kabul edilirken ihale komisyon teklifleri değerlendirecek.

Değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından yeterli görülen istekliler, fiyat tekliflerinin verileceği ikinci aşamaya davet edilecek.

İhaleye teklif veren firmalar ise şöyle:

-Bayburt Grup & Azercon OJSC İş Ortaklığı

-CCM Buca İş Ortaklığı (CHİNA State Construction, Cengiz İnşaat, MESA Mesken Anonim Şirketi İş Ortaklığı)

-China Civil Engineering Construction Corporation ve Kolin İnşaat İş Ortaklığı

-Dentas-Gurbag İş Ortaklığı

-Doğuş İnşaat

-EEB-CRFG-CREGC-MAKYOL Konsorsiyumu

-Gülermak İnşaat

-Dere - NORINCO İş ortaklığı

-Dillingham Construction – Özaltın İnşaat İş Ortaklığı

-Mosinzhproekt – ENKA İş Ortaklığı

-SMU Ingeokom – Metgun İş Ortaklığı

-Yapı Merkezi – Nurol İş Ortaklığı

-Özbal İnşaat

-Power Construction Corparation Of China - Özgün İnşaat İş Ortaklığı

Üçyol-Çamlıkule arasında faaliyet gösterecek
13.5 kilometre uzunluğundaki hat; Üçyol Metro İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü - Çamlıkule arasında hizmet verecek. TBM makinası kullanılarak derin tünel tekniği (TBM/NATM) ile yapılacak hatta, sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak.

İZBAN’la entegre olacak
Buca Metrosu, F.Altay - Bornova arasında çalışan metro hattı ile Üçyol İstasyonu'nda; İZBAN hattı ile ise Şirinyer İstasyonu'nda entegre olacak. Üçyol İstasyonu’nda bilet holü katından bağlantılı olurken; İZBAN Şirinyer İstasyonu’nda peron katından bağlanacak ve mevcut hatlardan bağımsız çalışacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz hizmet verecek.

İnşaat bu yıl başlayacak
Proje kapsamında, toplam 80 bin m2 kapalı alana sahip olacak Bakım, Atölye ve Depo Binası da yapılacak. İki katlı binada alt kat geceleme, üst kat ise araç bakım ve onarım katı olarak kullanılacak. Üst katta ayrıca idari ofisler ve personel kullanım alanları bulunacak. Üçyol - Buca Metro Hattı’nın inşaatına bu yılın ikinci yarısında başlanması planlanıyor. Çalışmaların dört yıl sürmesi öngörülüyor.