GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
18 Ağustos 2024 Pazar 23:42

Ukrayna Kursk'ta ilerliyor

Ukrayna'nın Rusya toprağı Kursk'a saldırısının yansımaları devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski bölgedeki pozisyonlarını güçlendirdiklerini söyledi.

Savaşın başından bu yana savunma pozisyonunda olan Ukrayna, 6 Ağustos'ta beklenmedik bir şekilde Rusya topraklarındaki Kursk şehrine saldırdı. Ukrayna ordusu, bölgedeki ilerleyişini sürdürüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ordunun Kursk’taki faaliyetlerinin istedikleri gibi gittiğini belirtti ve bölgedeki ilerleyişin devam ettiğini duyurdu. Zelenski, Ukrayna birliklerinin Rusya'da ele geçirilen topraklardaki mevzilerini güçlendirdiğini söyledi.

Zelenskin'nin son açıklaması, Ukrayna'nın Seym Nehri üzerindeki stratejik öneme sahip bir köprüyü yıkmasının ardından geldi. Köprü, Kremlin tarafından askerlerine ikmal yolu olarak kullanılıyordu ve yıkılmasının bunu sekteye uğratabileceği belirtildi.

Moskova, saldırıyı büyük bir provokasyon olarak nitelendirdi ve sert bir karşılık vereceğini duyurdu. Ayrıca, güçlerinin Kursk bölgesindeki üç yerleşim biriminin yakınında Ukraynalıları püskürttüğünü ve ülkenin daha derinlerine nüfuz etmeye çalışan düşman gruplarını da aradığını bildirdi.