GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2024 Çarşamba 11:13

UKOME’de onaylandı… ‘90 dakika’ geri geldi!

İzmir ulaşımında ’90 dakika’ olarak anılan ve 90 dakika boyunca ücretsiz aktarma imkanı veren sistem UKOME tarafından onaylandı.

EGEDESONSÖZ – İzmir’in ulaşımında önemli bir konu haline gelen 90 dakika ücretsiz ulaşım hakkı, Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından onaylandı.

İlk binişten itibaren 90 dakika ücretsiz aktarma yapan yapılmasına olanak sağlayan sisteme ilişkin teklifler, UKOME tarafından iki kez reddedilmişti. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer almıştı.

TCDD'DEN ŞARTLI ONAY
Ulaşım düzenlemesinde gecikme sebeplerinin başında gözüken ‘İZBAN’da TCDD zararı’ konusunda da kritik bir gelişme yaşandı. Hükümet kanadının TCDD’nin İZBAN’daki zararının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması ve bunun hangi kaynaktan karşılanacağının açıklanması şartı ile ‘evet’ oyu kullandığı öğrenildi. 



TUGAY'DAN SAYGILI'YA TEŞEKKÜR
Açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'ya teşekkür etti. Tugay "Kıymetli hemşehrilerim, Toplu taşımda 90 dakika ücretsiz aktarma UKOME Genel Kurulu’nda bu kez kabul edildi. Seçimden önce verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. UKOME’de kararın oy birliği ile çıkmasında, Bakanlık ve diğer kurumlarla kurduğu iletişimle katkı veren AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı’ya çok teşekkür ediyorum. Değerli hemşehrilerimizin kent yaşamlarını kolaylaştırma yolunda tüm kurumlarla yapıcı iş birliği çabalarımız devam edecektir." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ SAYGILI: DAĞ'IN SÖZÜ YERİNE GELDİ
Tugay'ın ardından açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, '90 dakika'nın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken vaatlerinden biri olduğunu hatırlatarak, "İzmir’e yine ve yeni bir müjde daha! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıl önce kaldırmasına yüksek sesle itiraz ettiğimiz ’90 Dakika Ücretsiz Aktarma’ uygulaması, nihayet çözüme kavuştu. Artık İzmirli vatandaşlarımız, ulaşım haklarından daha ucuz faydalanacak. İzmirli kent içi ulaşımını sağlarken daha az ödeyecek. Bu süreçte; Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ’ın bilgileri ve katkıları dahilinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığım görüşmelerin çözüm noktasında büyük rol oynadığını ifade etmek isterim. Sayın Bakanımız, İzmir’in ulaşım sorunlarına duyarlılık göstererek gerekli adımları atmış ve çözüm üretmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME gündemine getirdiği ’90 Dakika’ uygulamasındaki altlık verilerdeki eksiklikler ele alınmış ve ortak bir noktaya getirilerek sorunlar çözümlenmiştir. İzmir’e gösterdiği hassasiyet ve çözüm odaklı yaklaşımlarından ötürü Sayın Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na şehrimiz adına teşekkür ediyorum. Böylece, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı döneminde 90 dakika konusunun çözümünü İzmirliye vaat eden Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ’ın da sözü yerine gelmiş oldu AK Parti olarak, İzmir’e ve İzmirli hemşehrilerimize hizmet etmeyi en önemli görevimiz olarak görüyoruz. Şehrimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde tespit ederek çözüm odaklı yaklaşımla halkımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu anlayışla hareket ederek geçmişte olduğu gibi bundan sonra da kentimizin sorunlarını çözmek için elimizden gelen ne varsa kararlılıkla yapamaya devam edeceğiz" dedi.