GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Mart 2017 Perşembe 11:25

Uğur Yüce açıkladı: İEKKK’dan neden ayrıldı?

‘İzmir için el ele’ sloganıyla 2009 yılında yola çıkan İzmir Ekonomik Kalkınma, Koordinasyon Kurulu üyelerinden, TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Yüce, koordinasyon kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - Kentin ekonomisinde belirleyici rol oynayan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin üyesi olduğu, İzmir’in ekonomik gelişmesi ve sorunlarının tartışıldığı önemli bir oluşum olan İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nda istifa şoku yaşandı.

Koordinasyon Kurulu'ndan ve görevli olduğu komisyonlardan ayrıldığını açıklayan TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Yüce, gençlere yer açmak için bu kararı aldığını söyledi. Egedesonsöz’e açıklama yapan Yüce, “Koordinasyon kurul üyeliğinden ve görev aldığım fonksiyonlardan affımı rica ettim. Bu normal bir nöbet değişimi. Koordinasyon için taze kana ihtiyaç var. İnsanlar bulundukları koltuğa yapışmamalı. Gençlere yol açmalıyız” dedi.

TARKEM’deki görevinin devam ettiğini belirten Yüce, “TARKEM için sözüm var. 2019 Yerel Seçimleri’ne kadar yol arkadaşlığımız devam edecek. 2 yılın ardından eğer arkadaşlarım teveccüh gösterirse görevime devam ederim” dedi.