GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Temmuz 2021 Cuma 09:02

Uğrayan çok ama alışveriş yok… Kemeraltı’nın umudu gurbetçiler!

Düğün dernek hareketliliği nedeniyle geçen haftaya kadar esnafın iyi iş yaptığını belirten İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, bayram öncesi alışverişin beklentilerin altında olduğuna vurgu yaptı, "Son umudumuz gurbetçiler. Bayram sonrası gurbetçilerin ziyaretleriyle Kemeraltı'nın canlanacağını ümit ediyoruz" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Kemeraltı esnafı, Kurban Bayramı öncesi  umduğunu bulamadı. Son bir haftaya kadar, düğüncülerin alışverişleriyle Kemeraltı esnafının iyi iş yaptığını belirten İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, bayram nedeniyle çarşıya uğrayanların çok, alışveriş yapanların ise çok az olduğunu söyledi.

BAYRAM SONRASI GURBETÇİ AKINI OLACAĞINI UMUYORUZ

Çarşıdaki kalabalığın esnafın cirosuna yansımadığını belirten Başkan Semih Girgin, umutları gurbetçilere bağladıklarını açıkladı. Bayram sonrası gurbetçilerin daha yoğun olarak Kemeraltı'na gelip alışveriş yapacaklarını tahmin ettiklerini anlatan Başkan Semih Girgin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bayram önceki Kemeraltı durgundu. Gurbetçilerimizin gelişiyle yeniden hareket başlayacak. Esnafımızın halini soracak olursanız, orta şekerli, diyebilirim. Bugünkü cirolarıyla ancak karnını doyurabiliyor. Geçmişten gelen borçları ödemeye gücü yetmiyor. Esnafımızın borçlarını ödeyebilmesi için, bugünkü cirolarının üç katına ulaşması lazım. O da inşallah, bayram sonrası gurbetçilerimizin gelişiyle olacak."