GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
20 Ağustos 2018 Pazartesi 11:08

Ufak 'bir gülümseyiş' hayat değiştiriyor

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), hayata geçirdiği “Gülence Projesi” kapsamında ihtiyaç sahibi kız öğrencilere burs sağlıyor. “Ufak bir gülümseyiş, kocaman çözümlere anahtar olur” inancı ile ortaya çıkan Gülence Projesi ile İZİKAD, üniversite öğrencisi genç kızları gülümsetiyor.

Sadece iş hayatındaki kadınlar için değil, henüz öğrenim aşamasındaki kızların eğitimleri için burs sağlamak adına hayata geçirilen Gülence Projesi hakkında konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “Düzenlediğimiz eğitim, seminer gibi etkinliklerle ve yaptığımız işbirlikleriyle İzmirli iş kadınlarına her konuda destek olmayı sürdürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projeler içinde en önemsediklerimizden biri de kız çocuklarının eğitimi için kaynak sağlamak adına hayata geçirdiğimiz Gülence Projesi.Gülenceler,İZİKAD üyesi Ayşe Duygu Elçi’nin sahibi olduğu STEP Mimarlık öncülüğünde, Stil 44 Seramik atölyesinde her cumartesi bir araya gelen İZİKAD üyesi iş kadınlarının ellerinde hayat buluyor.Bu kapsamda derneğimize yapılan bağışlarla eğitim hayatındaki kızlarımıza destek oluyoruz. Bağış yapan destekçilerimize de bir Gülence hediye ediyoruz” dedi.“SOSYAL FAALİYETLERDE YER ALMAYI ÖNEMSİYORUZ”
Kızların okumasına destek olmak için başlattıkları Gülence Projesi’nin çok başarılı bir şekilde sürdüğünü ifade eden İZİKAD Başkanı Huriye Serter, “Gülence Projesi gibi sosyal faaliyetlerde de yer almak bizim için oldukça önemli. İZİKAD olarak sadece burs vermiyor, üniversiteli kızlarımıza rehberlik ediyor,çok daha fazla bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak üzere destek oluyoruz. Çağdaş, donanımlı, kendine güvenen, evrensel değerlere sahip çıkan kızların dünyayı kurtaracağına inanıyoruz.Bu proje kapsamında okuyan kızlarımıza destek olmak amacıyla emeği geçen ve derneğimize bağış yapan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.