GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Ekim 2023 Çarşamba 13:22

Ucubelere oturma izni!

Sasalı Mahallesi’nde bulunan 3’üncü Derece SİT alanına yapılan rezidans inşaatında yapılan ofislerin konut olarak satılacağı iddiasını bir kez daha dile getiren Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Üyesi Hüsnü Boztepe, “Buradan tekrar Çiğli Belediye çalışanlarını uyarıyorum. Sakın ola buraya oturma izni vermeyin. Burası ticaret alanı. Bu konuyla ilgili gerekirse suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz Mart ayında gündeme gelen ve Sasalı Mahallesi’nde bulunan 3’üncü derece doğal SİT alanındaki 119 ada 1 parsel ve 166 ada 1 parselde yapılan rezidans inşaatında yer alan ofislerin konut olarak satıldığı iddiası ilçede gerginliğe neden olmuştu.

AK PARTİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ…
Konuyla ilgili mecliste açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, “Sasalı’da kent estetiğinden yoksun garip bir yapılaşma yapılmış. Askeri koğuş gibi 50 rezidans ve önüne villa yapmışlar. Ofis adı altında satıyorlar. 2,5 katlı yapmışlar. Bu alanlar kasap, manav, terzi,market gibi o bölgenin ihtiyacına göre ticari alanlar ayrılmış. Geçen yıl bakanlığın çıkardığı bakanlık ise bu bölgeyi bağlamıyor. Türkiye'deki ofis olarak yapılan yerlerin konut olarak kazanılması için alınmış bir karardı. Planlar yapılırken o bölgenin ihtiyacına göre ticari, sosyal, yeşil alan olmak üzere ayrılır. Yasanın arkasından dolanarak 20-21 tane villa yerine 25 villa, 50 daireli rezidans yapmışlar. Bizde bunlara inşaat ruhsatı vermişiz. Burada ofis diye yazılıyor tapuda. Vatandaşın çoğu bakmıyor bile buna. Burada elektrik, su 3 kat ödeyecek vatandaş. Sasalı gibi bir yerde bu olmaz. inşaat halinde ve yapı-oturma raporu başvurusu yapmışlar. Henüz daha oturma raporu verilmemiş. Burası planda ticari alan. Ruhsatı biz versek de  bakanlık tarafından planlanmış ve 3’ncü derecede sit alanı burası… Bu yapılan işlerin durdurularak belediye başkanımıza, ilgili başkan yardımcılarına, meclisteki arkadaşlarıma söylemesem üzerimde yük olur” ifadelerini kullanmıştı.



RUHSAT VERİLİYOR İDDİASI

İddiaları CHP’li isimler kesin bir dille yalanlarken,  Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Üyesi Hüsnü Boztepe’den yeni bir iddia daha geldi.

GÜMRÜKÇÜ’YÜ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM
Alan ile ilgili ruhsat verme işlemlerinin başlatıldığını iddia eden Boztepe, belediye bürokratlarına çağrıda bulunurken, “Buradan tekrar Çiğli Belediye çalışanlarını uyarıyorum. Sakın olarak buraya oturma izni vermeyin. Burası ticaret alanı. Bu konuyla ilgili gerekirse suç duyurusunda bulunacağım. Utku Gümrükçü’yü göreve çağırıyorum” dedi.