GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Haziran 2023 Perşembe 08:37

Üç saat boyunca eğlendiler... Depremzede çocuklara lunapark morali!

“Yeter ki İyilik Olsun Derneği” tarafından organize edilen etkinlikte 30 depremzede çocuk, aileleriyle birlikte Kültürpark Lunapark’ta ağırlandı. Oyuncakların birinden inip diğerine binen çocukların mutluluğuna İzmirli ünlü şovmen Mikrop Hikmet de ortak oldu

EGEDESONSÖZ – İzmir’de üç yıl önce kurulan Yeter ki İyilik Olsun Derneği, 6 Şubat depreminden kurtulup İzmir’e getirilen depremzede ailelerin çocuklarını Kültürpark içindeki Lunapark’ta eğlendirdi. İşletmeci Önder Coşkun, Lunapark’ın kapılarını depremzede çocuklara sonuna kadar açarken, onlara pizza ikram etti. İzmirli ünlü şovmen ve şarkıcı Mikrop Hikmet de çocukların mutluluğuna ortak oldu. Depremzede 30 çocuk, harika bir gün geçirirken, Yeter ki İyilik Olsun Derneği Başkanı Dr. Özlem Özdemir Yılmaz, çocukların yaşadıkları deprem travmasından kurtulmaları için onların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

ÇOCUKLAR ÇOK BÜYÜK BİR MUTLULUK YAŞADI
Deprem sonrası çeşitli illerden İzmir’e getirilen ailelerle dernek olarak yakın temasta olduklarını belirten Yeter ki İyilik Olsun Derneği Başkanı Dr. Özlem Özdemir Yılmaz, “Buca recep Ersayın Okulu’nda okuyan depremzede çocuklarımız çok hoş, bol eğlenceli bir gün geçirdi. Bu etkinliğe katkı koyan yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, Lunapark işletmecisi Önder Coşkun’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın meclisi Başkanı Canan Aydemir Özkara, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı’ya ve çocuklarımızı yalnız bırakmayan Mikrop Hikmet’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Dr. Yılmaz, şunları söyledi:

“Daha önce depremzedelerimize eşya ve erzak yardımında bulunduk, giysi, ayakkabı, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını karşıladık. Çocuklarımızı gezilere götürdük. Başka ne yapabiliriz diye kafa yorarken, lunaparkta eğlendirme fikri ortaya atıldı. Çok da isabetli oldu. Çocuklarımızın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Onları mutlu görünce bizler de çok mutlu olduk. Önümüzdeki günlerde yine depremzede çocuklarımız ve aileleri için çeşitli desteklerimiz olacak. Onlar deprem travmasını atlatıncaya kadar hep yanlarında olacağız.”