GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Mart 2023 Pazar 20:18

Üç isim görüşmeye çağrılmıştı… Yeni İl Başkanı kararında rötar!

AK Parti İzmir İl başkanlığı görevinden milletvekili aday adaylığı gerekçesiyle istifasını sunan Kerem Ali Sürekli’nin yerine geçecek isimle ilgili olarak Ankara’da İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı ve başkanvekili Nail Kocabaş ve MÜSİAD İzmir eski Başkanı Bilal Saygılı ile yapılacak olan görüşmelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman programı sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

EGEDESONSÖZ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağını açıklamasının ardından siyasi partilerde milletvekili aday adaylığıyla ilgili istifalar yaşanmıştı. AK Parti İzmir İl Başkanı görevinde bulunan Kerem Ali Sürekli’nin de aday adaylığını ilan ederek istifa etmesinin ardından göreve vekaleten Nail Kocabaş atanmıştı.

Yeni başkanın belirlenmesi ile ilgili olarak AK Parti Genel Merkezi üç ismi görüşmeye çağırmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı ve başkanvekili Nail Kocabaş ile MÜSİAD İzmir eski başkanı Bilal Saygılı’nın katılacağı görüşmelerle ilgili tarih ertelemesine gidildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adıyaman’da yapacağı program gerekçesiyle görüşmelerin ve atama kararının ileri bir tarihe aktarıldığı belirtildi.