GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Nisan 2024 Çarşamba 11:55

‘Tutmadıkları orucun iftarını yapıyorlar’ demişti, ‘R’ yaptı: ‘Şahin söylem’den uzak duracağız!

Yerel seçimde Konak Belediye Başkan adayı olan ve 39 bin 235 oy farkla seçim kaybeden AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, katıldığı bir toplantıda CHP’lileri hedef alarak “Tutmadıkları orucun iftarını yapıyorlar” demişti. Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı sıfatıyla koordinatörü olduğu Denizli, Manisa, Muğla ve Aydın’da toplantılar yapan Çankırı söylem değişikliğine gideceklerini söyleyerek “şahin söylemlerden uzak durup karınca misali çalışmaya devam” kararı aldıklarını belirtti.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı sıfatıyla sorumlu olduğu Denizli, Manisa, Aydın ve Muğla’da partisinin il başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları ile kentin seçilmiş belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

SEÇİM SONUÇLARI CANIMIZI ACITTI
İki gün süren ziyaretlerin temaslarına ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Bir seçim atlattık. AK Parti girdiği 18 seçimde birinci parti olmuştur. 19’uncu seçimde ikinci parti konumuna düşmek elbette canımızı acıtmıştır. Lakin vatandaşımızın verdiği karara saygı duyduk ve aksi yönde hareket etmedik. Bu sebeple partimizde hangi kademe olursa olsun tüm isimler görevinin başındadır.  Tıpkı bu toplantıda olduğu gibi. Biz seçim sonrasında gölgede kalanlardan hiçbir zaman olmadık. Seçim bitmiş olabilir ama bizim yarışımız bitmedi” dedi.

İKİRCİKLİ DAVRANMADIK
Söylem değişikliği kararı aldıklarını duyuran Çankırı, Dört ilde yaptığımız tüm görüş alışverişlerinde ortaya çıkan fotoğrafta şahin söylemlerden uzak durup karınca misali çalışmaya devam kararı oldu. Çünkü parti olarak en iyi yaptığımız şey hizmet odaklı çalışmak. Bu düşünceden bu seçimde de hiç uzaklaşmadık. İkircikli davranmadık. Tüm vaatlerimizde nettik. Unutulmamalıdır ki bazı dip dalgalar büyük sıçramalara işarettir” ifadelerini kullandı.

CHP’LİLERİ HEDEF ALMIŞTI
Diğer yandan AK Partili Çankırı, seçimin hemen ardından AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında CHP’lileri hedef almıştı. Çankırı “Şu anda karşıdakiler bizim normalimiz olan samimiyetle yaptığımız kapı kapı gezmeyi, tutmadıkları orucun sahurunu yapıyorlar, iftarını yapıyorlar. Esas takiyeci kendileri... Bizim bu takiyecilere hiçbir şekilde meydanı boş bırakmamız lazım” demişti.