GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Eylül 2017 Pazartesi 08:09

Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı... Mahkeme kararını verdi!

İzmir'de kaldırımda duran köpeğe yoldan geçtiği sırada tekme atan şahsın görüntüsü, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntüler sosyal medyadan da büyük tepki toplarken, köpeğe tekme atan kişi gözaltına alındı. Zanlı ile ilgili mahkeme kararını verdi.

Olay geçen cuma günü İzmir'in Aliağa ilçesinde meydana geldi. Mia isimli sahipli bir köpek kaldırımda oturduğu sırada, yolda geçen bir şahıs tarafından tekme ile bulunduğu yerden savruldu. Saniye saniye güvenlik kameralarına yansıyan olayda, tekme atan şahsın yanındaki kişinin de gülümsediği görülüyor.

Köpeğin sahibi Remzican Akansu, videoyu sosyal paylaşım sitesinde yayınlayarak, "Dün akşam saatlerinde Aliağa çarşıya yakın yaşandı bu olay. Videoda gördüğünüz şerefsiz bu güzel köpeğin Mia'nın canını yakarak kaybolmasına sebep oldu. Mia'yı gören, bu şerefsizi tanıyan bilen, lütfen bildirsin. Kızımızı arıyoruz" notunu paylaştı.

Akansu, daha sonra Mia isimli köpeğin bulunduğunu duyurdu. 

GÖZALTINA ALINDI
Kaldırımda yatan köpeğe tekme attığı güvenlik kameralarınca görüntülenen Naim Y., köpeğin sahibi Remzican Akansu’nun şikayetçi olması üzerine, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evinde yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlının 12 ayrı suçtan emniyette kaydının bulunduğu öğrenilirken Emniyetteki işlemlerinin ardından "hayvana kötü muamele" suçundan adliyeye sevk edilen N.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

N.Y'nin ifadesinde, alkollü olduğu için olayı hatırlamadığını öne sürdüğü, görüntüleri izledikten sonra pişman olduğunu ifade ettiği öğrenildi. (AA, DHA)