GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Haziran 2022 Perşembe 12:50

Türkiye tek yürek… İzmir’den Marmaris’e yardım eli

Muğla’nın Marmaris ilçesinden başlayan ve süreci hız kesmeden devam eden orman yangınına İzmir’den de İtfaiye ekipleri yangın bölgesine destek gönderdi. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Konak Belediyesi ve Bornova Belediyesi ‘de araçlarının yangın bölgesine ulaştığını sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu.

EGEDESONSÖZ - Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, 3’ncü gününe doğru gidilen süreçte Türkiye tek yürek oldu.
Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselirken, rüzgarın da etkisiyle yangının etkisi kısa sürede daha geniş alanda etkisini sürdüren alevler, tüm müdahalelere rağmen henüz söndürülemedi. 

400 hektarı aşkın alanda etkili olan orman yangını, 3'üncü günde, 5 ayrı noktada ilerliyor. Alevlere 27 helikopter ve 14 uçakla havadan; 253 arazöz, 26 su tankeri, 2 bin 604 orman işçisi ve çeşitli kamu kuruluşlarına ait 598 araçla da karadan müdahale edildiği belirtilirken, İzmir’deki belediyeler de yaşanan felakete seyirci kalmadı.



BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELERDEN ARAÇ DESTEĞİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale etmek için dün sabah saatlerinde bölgeye intikal ederken, İzmir’deki ilçe belediyeler de destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamamda Konak Belediyesi, Balçova Belediyesi ve Bornova Belediyesi ’de bölgeye araç sevkiyatı yaptı.



Sosyal medya hesabından araçların bölgeye ulaştığını duyuran belediyelerde şu ifadeler kullanıldı;
Konak Belediyesi; Marmaris'te çıkan orman yangınıyla mücadele eden itfaiye ekiplerimize destek olmak amacıyla 1 arazöz, 1 iş makinesi aracımız yola çıktı. Marmaris halkının yanındayız, geçmiş olsun.
Bornova Belediyesi; Yanınızdayız Marmaris. Dün gece itibariyle ekiplerimiz ve araçlarımız yangın bölgesindeki çalışmalara katıldı. Yangın sonlanana kadar bölgeden ayrılmayacağız. Yangının bir an önce son bulması tek dileğimiz.

ÇALKAYA: CAN SUYU OLMAYA GİTTİK
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da sosyal medya hesaplarından "Balçova’dan Marmaris’e can suyu olmaya gittik. Gece Balçova’dan yola çıkan ekibimiz sabahın ilk ışıkları ile birlikte yangının devam ettiği Marmaris’te göreve başladı. Takviye ekiplerimizde hazır bekliyor. Görevi başındaki tüm söndürme ve destek ekiplerine güç kuvvet diliyorum." ifadelerini kullandı.