GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Nisan 2019 Pazartesi 08:49

Türkiye rekorunu kırdı: Engin en yüksek oyu aldı

CHP’nin adayları arasında yerel seçim sonuçlarına göre Türkiye rekoru İzmir’den geldi. Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin yüzde 77.5 oranla ülke genelinde birinci sıraya oturdu.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimde birçok il ve ilçede sürpriz sonuçlarla zafere ulaşan CHP’de Türkiye rekoru İzmir’den geldi. Partinin Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin yüzde 77,5 oyla birinci sıraya oturdu. Türkiye genelinde belediye başkan adayları arasında dikkat çeken orana ulaşan Engin, tebrikleri kabul etti.

Partide uzun yıllardır aktif siyaset yapan isimler arasında bulunan Engin, 2014 yerel seçimlerinde İzmir’de il başkanı olarak çalışmaları yürütmüştü. Daha sonra genel seçimde milletvekili adayı olan Engin, seçilemedi. Parti bu kez Engin’i Narlıdere’den aday gösterdi. Adaylık ilanından bu yana yoğun çalışma gerçekleştiren Engin’e parti içinde muhalif olan isimler de açı destek vermişti.

Öte yandan parti, Narlıdere’de 20 yıldır belediye başkanlığı yapan Abdul Batur’u 2019 yerel seçimlerinde Konak’tan aday gösterdi. Batur,  sandık sonuçlarına göre yüzde 63 oy oranı ile Konak’ın yeni belediye başkanı oldu.