GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ağustos 2024 Cuma 23:04

Türkiye, İzmir için seferber!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada "İBB İtfaiyemiz İzmir’e doğru yola çıkıyor. Dileğimiz yangının bir an önce söndürülmesi" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı bölgesinde dün gece başlayan yangın, yaşam alanlarını tehdit ediyor.

Yangın poyrazın etkisi ile daha da büyürken gece olması sebebiyle havadan müdahaleye ara verildi.

Diğer yandan Türkiye'nin birçok kentinden İzmir'deki yangının söndürülmesi için seferberlik ilan edilmiş durumda.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıkarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Ekrem İmamoğlu, Çanakkale yangınına desteğe giden ekiplerin İzmir'e yönlendirildiğini duyurdu. İmamoğlu yaptığı açıklamada "İBB İtfaiyemiz İzmir’e doğru yola çıkıyor. Dileğimiz yangının bir an önce söndürülmesi" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, ormanlık alanda meydana gelen yangına destek ekiplerimizi sevk ediyoruz. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yangının bir an önce kontrol altına alınmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.