GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Mayıs 2022 Çarşamba 10:38

Türkiye ile Yunanistan arasında feribot krizi

Türkiye’den Yunanistan’a giden tur operatörüne ait günübirlik bir feribot alıkonuldu. Marmaris’ten Rodos’a sefer yapan 120 kişilik kafileyi taşıyan gemi arama kurtarma yönetmeliğinin birkaç şartı gerekçe gösterilerek tutuldu. Türkiye ile Yunanistan arasında hareketliliğe neden olan olay nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’nın devreye girdiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ (Özel Haber) - Pandemi nedeniyle uzun süredir faaliyetleri durdurulan Yunan Adalarına yönelik turizm seferleri sürüyor. Geçtiğimiz aylarda adalara giden turlara izin veren Yunan Hükümeti birçok adadaki turizm tesislerinde hazırlık yapmıştı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinden yola çıkan ve Rodos Adası’na giden 120 kişilik günübirlik yolcu feribotu alıkonuldu. Feribotun geri dönüşüne izin verilmeyince kriz çıktı.  Yunan Hükümeti’nin Türkiye’nin yaptığı arama kurtarma yönetmeliğini revize edip güncel kıta sahanlığına göre ayarlama yaptığı öğrenildi. Yunanistan tarafı bunu onaylamamak için gemiyi bağladı. İsrail ve İngiliz vatandaşlarının da bulunduğu gemide Türklerin de yer aldığı ifade edildi. 

BAKANLIK DEVREDE
Olayın yetkili makamlara bildirilmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı devreye girdi.  Neredeyse diplomatik krize neden olan olayla ilgili çözüm yolları aranmaya başlandı.  Yunan yetkililerinin söz konusu feribot ile ilgili geminin kazan dairesinde bir sorun olduğu gibi bir gerekçeyle alıkoyma işlemini yaptığı belirtiliyor.