GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ağustos 2024 Cuma 21:59

Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşım daha yaptı. Bunun üzerine Türkiye'den de tepkiler ardı ardına geldi.

"Türkiye’ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir"
İsrailli bakanın hadsizliklerinin devam ettiğini vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her daim milletinin gönlündedir. 22 yıldır süregelen AK Parti iktidarları ülkemizi her alanda ileriye taşımış ve taşımaya devam etmektedir" dedi.

Yerlikaya, "Çocukları, kadınları, yaşlıları acımasızsa katleden bir hükümetin mensubu olarak Türkiye’ye mesaj vermeye kalkmak sizin haddinize değildir. Biz mazlumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir"
Bir açıklama da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan geldi.

Fidan, Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesinin tam bir hastalık hali olduğunu vurguladı.

Fidan, "Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir" sözlerine yer verdi.

"İsrail’in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz’ın açıklaması bir soykırımcı katilin hezeyanıdır" 
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Katz'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi.

"İsrail’in Nazi kafalı Dışişleri Bakanı Katz’ın Devletimizi ve Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklaması bir soykırımcı katilin hezeyanıdır" dedi.

Soykırımcı hükümetin Dışişleri Bakanı olan Katz'ın, demokrasi ve özgür dünya adına konuşabilecek son kişi bile olmadığını belirten Çelik, şu sözlere yer verdi:

"Cumhurbaşkanımızın izlediği Filistin politikası, özgür dünyanın gerçek iradesidir. Özgür dünyanın gür sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Nazilerin ve katillerin sesi ise Netanyahu ve Katz gibilerdir. Netanyahu hükümeti, işledikleri soykırım suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır."