GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Haziran 2024 Pazartesi 23:56

Türkiye'den BM'nin ateşkes kararı için açıklama

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısı kabul edildi. Karar sonrası Türkiye'den ilk açıklama geldi.

BMGK, 31 Mayıs’ta ABD Başkanı Biden’ın duyurduğu 3 aşamalı Gazze’de ateşkes ve rehine anlaşmasının İsrail ve Hamas tarafından hemen uygulanmasına çağıran tasarıyı kabul etti. 15 üyeli BMGK'da yapılan oylamada, ABD'nin sunduğu karar tasarısı 14 "evet" oyu alırken, Rusya "çekimser" oy kullandı.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ‘ateşkes’ oylamasında çıkan sonuç, her ne kadar geç kalınmış bir karar olsa da memnuniyet vericidir. Bu kararın bir an evvel yürürlüğe girmesi ve ateşkes sürecinin başlaması için uluslararası desteğin acilen sağlanması gerekmektedir. Gazze’de aylardır devam eden zalimliğin ve insanlık dışı soykırımın sona ermesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız." dedi.