GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Haziran 2021 Cuma 13:22

Türkeş ismine Büyükşehir komisyonu onayı

Kiraz Belediye Meclisi tarafından Kasım 2020 tarihinde onaylanan ve ilçe sınırları içerisinde yeni açılan yola Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) merhum başkanı Alparslan Türkeş'in ismi verilmesi önerisi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk Komisyonu tarafından kabul edildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Kiraz Belediyesi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) merhum başkanı Alparslan Türkeş'in ismini ölümsüzleştirmek için ilçe Belediye Meclisi'nden yeni açılan bir yol için Türkeş isminin verilmesi önerisinde bulunmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Tarafından Hukuk Komisyonu'na gönderilen ilgili madde içi komisyon üyeleri kararını verdi. Kiraz Belediye Meclisi'nin talebini inceleyen komisyon üyeleri merhum Alparslan Türkeş'in isminin, Yeni Mahallesinde bulunan Menderes Caddesinden başlayarak kuzeydoğuya doğru, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Atatürk Caddesinde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen ve genellikle Çevre Yolu olarak belirtilen bulvar niteliğindeki yeni açılan yola verilmesi önerisini oy birliği ile kabul etti.

İlgili meclis gündeminin meclis üyeleri tarafından da kabul edilmesi halinde Kiraz'da yeni açılan yola Alparslan Türkeş'in ismi verilmiş olacak.