GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Kasım 2021 Salı 14:29

Türk-Yunan Turizm Zirvesi yarın İzmir’de başlıyor

Türkiye-Yunanistan 9. Turizm Forumu ve 4. Turizm Karma Komisyonu toplantısı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yunanistan Kültür Bakanı Vasileios Kikilias ve çok sayıda paydaşın katılımıyla İzmir Swissotel Büyük Efes’te gerçekleştirilecek. İki gün sürecek zirvede iki ülkenin turizm işbirliğini geliştirmenin formülleri tartışılacak

EGEDESONSÖZ – Türk ve Yunan heyetleri, iki ülke arasındaki turizm işbirliğini geliştirmek amacıyla, yarın İzmir’de bir araya geliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yunanistan Kültür Bakanı Vasileios Kikilias başkanlığındaki heyetler, İzmir Swissotel Büyük Efes’te iki gün boyunca çeşitli toplantılar gerçekleştirecek. Bakanlar arasında ikili görüşmelerin ardından bir oturum düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, TÜRSAB, TUROB başkanları ve çok sayıda acenta temsilcisi de zirvede yerini alacak.

Akademik sunumların yapılacağı zirvede, pandemi sürecinde turizm sektöründe kriz yönetimi başlıklı tartışma da gerçekleştirilecek. Perşembe günü gerçekleştirilecek Turizm Karma Komisyonu toplantısına, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan başkanlık edecek.