GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
24 Şubat 2016 Çarşamba 22:14

Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri kurtarma için yan yana

Ülkelerindeki savaştan kaçan mültecilerin çıktığı umut yolculuğunda, çeşme açıklarında bir ilk yaşandı. Türk Sahil Güvenlik ekipleri, teknedeki mültecileri kurtardığı sırada, Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bot da yardım amaçlı geldi.

MUĞLA - Suriye'deki iç çatışmada nedeniyle Türkiye'ye gelen ve buradan da, Avrupa ülkelerine geçme hayallerini gerçekleştirmek isteyen mültecilerin çıktığı tehlikeli deniz yolculuğunda, en büyük kurtarıcıları Türk Sahil Güvenlik ekipleri oldu. Ege Denizi kıyılarında, yasadışı geçişler için sıkı önlemler alan Sahil Güvenlik ekipleri, saat 05.35'de Çeşme Koyun Adaları doğusunda devriye görevi yaptıkları sırada, mülteci dolu tekneyi farketti. Ahşap tekne, uyarı üzerine durduruldu. Teknedeki, 12'si Türk, 151'i Suriye, 40'ı Afganistan olmak üzere toplam 203 kişi kurtarıldı.

YUNAN SAHİL GÜVENLİK YARDIMA GELDİ
Kurtarma çalışmaları sırasında, Ege sularında bir ilk de gerçekleşti. Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığa'na bağlı 611 bordo numaralı Colvic sınıfı bot da, kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak içini bölgeye geldi. Türk ve Yunan sahil güvenlik botları, kurtarma çalışmalarında iki ülke sularında alışık olunmayan ilginç görüntü, oluşturdu. Kurtarılan kişiler, Çeşme Limanı'na götürüldü. Bu arada teknedeki mülteciler arasında bulunan Şırnaklı 12 Türk ise, terörden kaçtıklarını anlattı.