GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Nisan 2017 Cuma 18:08

Türk Cemaatleri Umre'de birbirine girdi!

İsmailağa Cemaati'ne bağlı olduğu iddia edilen iki grubun Umre için gittikleri Mekke'de kavga ettikleri bildirilirken çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İsmailağa Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Fatih Medreseleri ve Kıyam-Der'e bağlı iki grup, Umre için gittikleri Mekke'de büyük bir kavga ettikleri iddia edildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre kavganın 25 Nisan akşamı, Kabe’ye bir km uzaklıktaki otel önünde gerçekleşirken, sözlü sataşmayla başladığı iddia edilen kavga nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığı bildirilirken, yaralıların hastaneye kaldırıldıkları açıklandı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR
Yaşanan kavga sonrası iki grup sosyal medya ve resmi internet sitelerinden kavga sonrası hastanede fotoğraflarını yayınlarken, gruplar yaptıklarını açıklamalarda birbirlerini suçladılar.

KIYAMDER'İN AÇIKLAMASI
Kıyamder'in Facebook sayfasından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kutsal topraklarda dahi fitne eteşini körüklemekten geri durmayan Masum Bayraktar ve müntesipleri kirli hesapları uğruna kendilerinden beklendiği gibi hiç bir zaman tasvip etmediğimiz görüntüler oluşmasına sebebiyet vermişlerdir. Masum Bayraktar ve müntesiplerinin genelde camiamız, özelde derneğimiz ile ilgili yaptıkları yayın ve algı operasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna arz ederiz.

FATİH MEDRESELERİNİN AÇIKLAMASI
Kavga sonrası Fatih Medreseleri'nden yapılan açıklamada Kıyamder Der için 'Karagümrük Çetesi' ifadesi kullanılırken, 'Masum Bayraktar Hoca Efendi ve bir grup umreci KIYAM-DER’in öncülüğünü yaptığı Karagümrük çetesinin lideri olan Emre Altunkum, Mehmet Emin Demir ve yanındaki yaklaşık yüz kişilik bir grup tarafından saldırıya maruz kaldı' denildi. (Hürriyet)