GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
11 Mart 2018 Pazar 11:40

Türk bakkal dünyanın konuştuğu Rus ajanı anlattı! 'Baba kız gibiydik'

İngiltere’de uğradığı düşünülen kimyasal saldırıyla dünya gündemine oturan eski Rus ajanı Sergey Skripal, sürekli müşterisi olduğu Ebru Öztürk’ü de gündeme taşıdı.

İngiltere’nin güneybatısında “emekliler” kenti olarak bilinen Salisbury’de hayat, geçen pazar günü eski Rus casus Skripal ve kızı Yulia'nın bilincini yitirmiş olarak bir alışveriş merkezi önündeki bankta bulunmasıyla hızlandı.

Skripal ile ilişkili birçok nokta polis kordonuna alınırken, dünya medyası da kente hücum etti.  Sinir sistemi üzerinde etkili bir kimyasal maddeyle suikasta uğradığından şüphelenilen Skripal’in kent merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Christie Miller Road’daki evi, polis kordonuna alınan ve medyanın kuşatmasına giren noktalardan biri oldu.

Skripal’in hayatına ilişkin her türlü bilginin peşine düşen basın, çok geçmeden eski ajanın evine birkaç yüz metre mesafedeki bakkal dükkanını bulmakta gecikmedi.

Dükkana giren bir muhabirin “Rus müşteriniz var mı?” diye sormasıyla dükkanın sahibi Ebru Öztürk’ün de hayatı değişti.  Öztürk, olayın üzerinden 2 gün geçmesine karşın dükkanının sürekli müşterisi olan Rus’un, uğradığı suikastla dünyanın gündemine oturan bir ajan olduğunu henüz öğrenmemişti.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir bankın üzerinde bulunmasından 2 gün önce son kez dükkanına uğrayan Skripal’in başına gelenleri gazetecilerden öğrendiğini anlatan Öztürk, şunları söyledi:  “Kendi işlerimin yoğunluğundan medyayı da takip edememiştim. İçeri giren gazeteci Rus müşterim olup olmadığını sorduğunda da Skripal’i düşünüyordum. Kasanın yanına katalog koymuştum. Sipariş etmemi istediği bir özel ürün olup olmadığını sormak için dükkanıma gelmesini bekliyordum. Haberi duyunca şoke oldum.” (AA)