GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Haziran 2024 Perşembe 08:44

Turizmcilere ‘9 gün’ dopingi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını, bayramdan 11 gün önce açıklaması, turizmcilere bayramı erken yaşattı. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Eskiden bayrama 3-5 gün yapılan bu açıklamanın öne çekilmesi, turizmciler kadar tatil planı yapmak isteyenlere de iyi geldi. Bu bayramda otellerimizin yüzde 100 dolu olacağını öngörüyoruz” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Haziran günü yapılan Kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu müjdeledi. Bu haber, turizmcilere erken bayram yaşattı. Bayram tatillerinin 9 gün olup olmayacağına dair açıklamanın, bayramdan çok önce yapılması gerektiğini her platformda dile getiren Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, “Bu sefer bayramdan 11 gün önce açıklandı. Daha önce 3-5 gün kala açıklanırdı. Biz bir ay öncesinden açıklanmasını istiyor olsak da 11 gün önce açıklanması da çok güzel. Bu bayram, turizmciler için çok güzel geçecek” dedi.

BU KARAR, TURİZMDE DOPİNG ETKİSİ GÖSTERECEK
Okulların 14 Haziran’da tatile gireceğini, asıl sezonun o gün başlayacağını belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “9 günlük bayram tatili beklentimizi, yetkililere iletmiştik. Sonuçta güzel bir haber aldık. Bu karar, otellerimizin bayram doluluklarına olumlu etki yapacaktır. Dahası, sezona doping etkisi yapacaktır” dedi.

Şu an itibariyle açık olan otellerin doluluk oranlarının yüzde 60’lara ulaştığını, bayramda yüzde 100 doluluk olacağından kuşku duymadıklarını anlatan Başkan Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

TATİLCİLER, RAHAT RAHAT TATİL PROGRAMI YAPACAK
“O müjdenin sabahından itibaren çok sayıda rezervasyon için arayan oldu. Bayrama kadar çok iyi rezervasyonlar olacağına inanıyorum. Eskiden bayrama 3-5 gün kala açıklanan tatilin kaç gün olacağı bilgisi, bu kez 11 gün öncesinden verildi. Bu kadar süreye pek alışık olmasak da bize ilaç gibi gelecek. Pek çok insan tatil programını rahat rahat yapacak. Otelciler, işletmeciler, hazırlıklarını ona göre yapacak. Ramazan Bayramı’nda da 9 günlük tatil olmuştu. O dönemde sezon açılmadığı halde olumlu bir süreç yaşadık. Ramazan Bayramı’nda denedik, Kurban Bayramı çok daha güzel olacak. Deniz de iyice ısınmış olacak o tarihe kadar. Havaların erken ısınmış olması, tatilcileri harekete geçiren önemli bir unsur oldu. Bir süredir rezervasyon akışı gayet iyi gidiyor. Son müjdeden sonra patlama olacak.”