GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Turizm
21 Nisan 2019 Pazar 08:17

Turizm sezonu öncesi Çeşme’de kriz: Ayağımıza kurşun sıkıyor!

İzmir’in Çeşme İlçesi’nde otelcilerin oluşturduğu ÇEŞTOB’un Başkanı Yakup Demir’in, “havalimanı öncelikli ihtiyaç değil” sözleri tartışmalara neden oldu. Birlikte daha önce görev yapan Çeşme Belediyesi eski Meclis Üyesi Abdullah Aküzüm, “Turizm sezonu öncesinde kendi ayağımıza kurşun sıkıyor. Yeter artık bize zarar verme” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in turizm cenneti Çeşme’de yaz sezonu öncesinde tartışma çıktı. Otelcilerin oluşturduğu Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir’in sözleri turizmcilerin tepkisine neden oldu. Açıklamasında, “Çeşme'nin önceliği havaalanı değil. İzmir'in tam olarak uluslararası uçuşlara açılması gerekir. Ben realist düşünen biriyim. İzmir'deki havalimanı tam kapasite ile çalışırsa, ihtiyaç hissedilirse Çeşme'ye havaalanı gerekli olabilirdi” tartışma yarattı. Hükümet tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılması beklenen Ekrem Pakdemirli Havalimanı’nın çalışmaları gecikince konuyla ilgili konuşan Demir, Çeşme’nin turizm potansiyelini de değerlendirmişti.

Demir’in havalimanı başta olmak üzere bazı konularda yaptığı açıklamalara tepki gösteren Çeşme Belediyesi eski Meclis Üyesi ve ÇEŞTOB eski Başkan Yardımcısı Abdullah Aküzüm özeleştirilerde bulundu. Aküzüm, “Bu birlik Çeşme’de otelcilerin bir araya gelmesiyle oluşturuldu. Yıllarca bunun yönetiminde yer aldım. Şimdi de The Nownes Oteli’nin genel müdürlüğünü yapıyorum. Çeşme’nin turizmine yıllarımı verdim. Bu açıklamalar çok saçma ve mantıksız. Birlik başkanı turizme zarar veriyor. Böyle bir mantık olmaz. ÇEŞTOB’un başında olan kişi yönetim kurulu kararı olmadan konuşamaz. Siz yaptığınız açıklamalarla tüm otelcileri zan altında bırakmış olursunuz. Bizim ayağımıza kurşun sıkıyor. Artık bize zarar vermekten vazgeç” dedi.

Çeşme turizminin büyümesi için ellerinden geleni yapmak zorunda olduklarını belirten Aküzüm, Demir’in daha önce, “Çeşme’de arıtma tesisi yok, lağım suları denize akıyor” açıklamasında bulunduğunu söyledi. Aküzüm, “Bu açıklamalar nedeniyle acenteler panik yaşadı. İnsanlar hastalık bulaşır mı diye düşünmeye başladı. Bir otel sahibi olarak konuşabilir ya da değerlendirmelerde bulunabilirsiniz ama tüm turizmciler adına bunu yapamazsınız” diye konuştu.

Çeşme’de deniz taksi projesinin kaliteli müşteri getirdiğini belirtirken yapılacak Alaçatı Havalimanı’nın da ilçeye çok büyük katkısının olacağını söyledi.