GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
24 Mayıs 2021 Pazartesi 12:51

Turizm sektöründe ‘1 Haziran’ umudu

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, "Otellerimiz sezona çoktan hazır. Restoranlarımızda son rötuşlar yapılıyor. Vaka sayılarındaki düşüş eğilimi sürerse, 1 Haziran'da başlayacak normalleşme sürecinde sezonu açarız" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Koronavirüsle mücadelede son dönemde elde edilen veriler, turizmcileri de umutlandırdı. 1 Haziran'da başlayacak yeni normalleşme sürecinin başlamasını sabırsızlıkla bekleyen Çeşmeli turizmciler, önümüzdeki hafta başında sezonu açıp güzel bir yaz geçirmenin hayallerini kuruyor.

BÖYLE GİDERSE, SEZONU GÜVENLE AÇARIZ
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, "Böyle giderse, sezonun başlaması için bir sorun olmaz" dedi. Tam kapanmanın ardından gelen normalleşmede vaka rakamlarının artmak yerine düşüş eğilimi gösterdiğine dikkat çeken Başkan Demir, "Rakamların azalmaya devam etmesi nedeniyle sektörümüz son derece mutlu ve heyecanlı. Ümitlerimiz güçlendi, sezonun iyi geçeceği anlamında. Olağanüstü bir durum yaşanmazsa, 1 Haziran'da sezonu açar, güzel bir sezon geçiririz" ifadesini kullandı.

REZERVASYONLAR, 15 TEMMUZ SONRASI HIZLANIR
Çeşme'deki otelcilerin sezon hazırlıklarını çoktan tamamladığını, ancak yakın geçmişteki vaka artışları ve tam kapanma nedeniyle otelini açamadığını belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Salgında normalleşme beklerken, anormal bir durum karşımıza çıkınca, şok olduk. Otelin açılışını zorunlu olarak ötelemek zorunda kalmıştık. Şu anda restoranlarımızda da son rötuşlar yapılıyor. Önümüzdeki hafta, yani 1 Haziran itibariyle başlayacak yeni normalleşmede büyük bir hareketliliğin başlayacağını öngörüyoruz. Rezervasyon konusunda tatilciler fiyat sorgulaması yapıyor. Henüz iyi diyebileceğimiz bir sayıda rezervasyon söz konusu değil. Şu anda fiyat kontrolleri yapılıyor. Fakat 15 Temmuz sonrası bir talep söz konusu. Önümüzdeki hafta talepler kesinleşir, rezervasyonlar hızlanır, diye düşünüyoruz."

PERSONELİN YARIDAN FAZLASI AŞILANDI
Çeşme'deki turizm sektöründe hizmet veren insanların yarısından fazlasının aşılandığına dikkat çeken ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çeşme'de yaklaşık iki aydır turizm sektörünün çalışanlarına yönelik aşılama devam ediyor. Yüzde 50'den fazlası aşılanmış durumda. Bakanlık, turizm personeline öncelik tanımıştı. Ülkemize gelmesi beklenen yeni aşılarla, aşılama sürecinin kısa zamanda tamamlanacağını umuyoruz. Salgın konusunda turizmcinin son derece duyarlı olduğunun bilinmesini isterim. Bu konuda bizden yana en küçük bir sorun dahi yaşanmaz"