GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Eylül 2018 Cuma 08:01

Turizm raporu: İzmir’e Rus göçü!

Turizmin önemli adreslerinden İzmir’e bu yaz yine yabancı turistler akın etti. Geçen yıla göre İzmir’e gelen Rus turist sayısı 2’ye katladı.

Doğan BULUT/EGEDESONSÖZ- Haziran seçimlerinin ardından piyasalarda yaşanan dalgalanma en az turizmi etkiledi. Geçtiğimiz yıllara oranla yabancı turist sayısında büyük artış oldu.

İzmir'e sekiz aylık dönemde gelen yabancı ziyaretçi sayısı son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Geçen yıla göre yüzde 35.3 artan yabancı ziyaretçi sayısı 753 bin 576'yı buldu.

Kültür Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre İzmir’e en çok turist başta Almanya olmak üzere, Hollanda, İngiltere ve Rusya’dan geldiği görüldü.

Rus turistlerde ise yaşanan artış dikkatlerden kaçmadı. 8 aylık verilere göre Rus turist sayısı yüzde 100 arttı. Rus turistlerin özellikle Çeşme ve Alaçatı bölgesinde tatil yapmayı tercih ettiği görüldü. 27 bin 463 Rus vatandaşı bu yıl İzmir’de tatil yapmayı seçti.

Son dönemde İranlıların tercihi olan İzmir ise bu yıl gözden düştü. İran’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı yüzde 50 azaldı.

POLONYA İZMİR’E AKTI
Müdürlüğün verilerine göre en dikkat çekici ülke Polonya oldu. Geçtiğimiz yıl 6 bin 641 Polonya vatandaşının tatil için tercih ettiği İzmir’e bu yıl yüzde 200’lük bir artış yaşandı. Bu yıl 18 bin 735 Polonya vatandaşı İzmir’de tatil yapmayı tercih etti.