GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2022 Cuma 11:55

Turizm cennetine arıtma tesisi geliyor... Planlar görücüye çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ovacık Mahallesi'nde yer alan ve mevcut planlarda 'park alanı' olarak geçen alana atık su arıtma tesisi yapmak için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisini yayımlandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Belediye atık su arıtma tesisleri istatistiklerini yayımlamış ve zirve İzmir'in olmuştu. Veriler üzerinden yapılan değerlendirmeye göre 22’si Avrupa Birliği Standartları’nda arıtım yapan ileri biyolojik, 39’u biyolojik ve 6’sı doğal arıtma olmak üzere toplam 67 arıtma tesisi ile hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü yeni arıtma tesisleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Büyükşehir'de Çeşme ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ovacık Mahallesi'nde mevcut planlarda 'park alanı' olarak geçen alan için plan Nazım İmar Planı Değişikliği önerileri meclis gündemine getirmiş ve plan değişikliği önerisi oy birliği ile kabul edilmişti

PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ ASKIDA
Ovacık Mahallesi'nde yaklaşık büyüklüğü 6 bin 170 metrekare olan alanın Atık Su Arıtma Tesis Alanı olarak belirlenmesine yönelik, hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisi yayımlandı. Planda yapının tüm cephelerine 5 metre yaklaşma sınırı belirlendi.