GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
15 Temmuz 2024 Pazartesi 11:54

Tur teknesi yangını: 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tur teknesinde çıkan yangında 110 kişi tahliye edilirken, 3'ü ağır 4 kişi yaralandı. Soruşturma kapsamında yangının makine dairesinden çıktığı tespit edildi. Gözaltına alınan Soner D. ile tekne kaptanı Emre K., çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Muğla Marmaris'te Keçi Adası'nda demirli 'Eagles' isimli 20 metre uzunluğundaki tur teknesinde, dün saat 16.30 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri gören teknedeki yerli ve yabancı turistlerin bir kısmı panikle suya atlarken, bir kısmı yardıma gelen çevredeki botlar, tur tekneleri ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yanan tekneden ve denizden 110 kişi tahliye edilirken, içlerinden vücudunda yanık olan 3'ü ağır olmak 4 kişi kıyıya çıkarılıp, buradaki ambulansla hastaneye sevk edildi.

Tur teknesinde çıkan yangınla ilgili gözaltına alınan ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen tekne sahibi Soner D. ile tekne kaptanı Emre K., bugün hakim karşısına çıktı. Soner D. ile tekne kaptanı Emre K., çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.(DHA)