GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
26 Mayıs 2017 Cuma 09:28

TÜPRAŞ’tan İzmir’e 5 milyon dolarlık iskele!

Aliağa’da bulunan petrol rafinerisinde eski iskele 1 ve 2 numaralı dolfenlerin sürekli meşgul olmasından dolayı mevcut LPG platformunun ilave dolfenlerle güçlendirilmesi için harekete geçildi. Projenin maliyetinin ise 18 milyon 240 bin 500 TL (5 milyon dolar) olduğu belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye Petrol Rafineleri A.Ş. (TÜPRAŞ) İzmir’in Aliağa İlçesi’nde yer alan tesisinde ‘Mevcut LPG platformunun ilave dolfenler ile güçlendirilmesi projesi’ için ÇED vizesini Valilikten aldı.

Vatandaşların projeye ilişkin görüş ve önerilerini almak amacıyla gerçekleştirilecek halkı bilgilendirme toplantısı için ise 6 Haziran 2017 tarihi uygun görüldü.

Büyük gemilerin ağırlıklı olarak yanaştıkları eski iskele 1 ve 2 numaralı yanaşma dolfenlerinin sürekli olarak meşgul olması durumuyla karşı karşıya kalınmasından dolayı aynı boydaki gemilerin yanaşabileceği yeni bir iskele oluşturma amacıyla düşünülen projenin maliyeti 18 milyon 240 bin 500 TL olarak belirlendi.

Raporda yer alan projenin tanıtımı bölümünde konuya ilişkin alternatiflerin değerlendirildiği fakat LPG platformuna yeni ürün hatlarının çekilmesi ve dolfenlerin 44.000 DWT ila 5.000 DWT kapasiteli birden fazla geminin yanaşabileceği şekilde güçlendirilmesi çalışmalarının yapılmasına karar verildiği belirtildi.