GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Mayıs 2022 Pazartesi 15:50

TÜPRAŞ işçilerinin eylemi fabrika önüne taşındı!

Yönetimin işçi çıkarma kararı üzerine işyerini terk etmeme eylemlerine başlayan Petrol İş üyesi Aliağa Tüpraş işçileri işverenlerine kararını geri çekme çağrısında bulundu.

EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında olan KOÇ Holding’e ait Tüpraş Aliağa Rafinerisi'nden işçi çıkarma listesi hazırlanması fabrikayı hareketlendirdi. İşçilerin üyesi olduğu Petrol İş ile işverenler arasında yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine Aliağa Rafinerisi'ndeki işçiler geçtiğimiz gece işyerini terk etmeme kararı alarak fabrikaya kapandı.

İşçiler fabrika içindeki eylemlerini bu sabah fabrikanın önüne taşıdı. ‘Birlik, Mücadele, Zafer’, ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksin’ ve ‘Direne Direne Kazanacağız’ sloganları ile fabrika önündeki çadırlara yürüyen işçiler, işten çıkarma kararı geri çekilene fabrikadan ayrılmama kararı aldıklarını açıkladı. Öte yandan fabrikada üretim devam ettiği öğrenildi. Tüpraş işçilerinin açıklamasına bölgedeki diğer Petrol İş üyesi işçileri de katılarak destek verdi.

TÜPRAŞ yönetimi, aralarında Aliağa’da olmak üzere 4 ildeki rafinerisinde 88 işçiyi işten çıkaracağını Petrol İş Sendikası’na bildirdi. Sendikanın açıkladığı bilgilere göre Aliağa’daki rafineriden de 27 kişilik bir liste oluşturuldu. İşten çıkarılmak istenen işçiler arasında 4 engelli işçi de bulunuyor. İşten çıkarmalara gerekçe olarak ise sosyal medya paylaşımları, uyumsuzluk ve sık rapor alma gösteriliyor. Sendika ise disiplin kurulları işletilmeden alınan kararı kabul etmeyeceğini açıkladı.

‘EMEK ÜZERİNE PAZARLIK OLMAZ’
Basına açıklamada bulunan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan emek üzerine pazarlık olmayacağını belirterek eylemlerini daha da artıracaklarını dile getirdi.  Toptan, “Bu asla kabul edilemez. Buradaki sorun yüz kızartıcı olmadığı sürece üyelerimizin her zaman arkasındayız. Sosyal medya paylaşımları hakaret içermediği sürece suç değildir, herkes fikrini söylemek konusunda özgürdür. Engelli kadrosundaki arkadaşlarımız engelleri bilinerek işe alındılar. Şimdi performans alamıyorum, çalıştırmayacağım diyemezsiniz Tüpraş işvereninden sosyal medya paylaşımları ve reklamlarında ekranlara yansıttığı Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu olduğu ve bizlerin her seferinde büyük bir aile olduğu imajını korumasını bekliyor, geri adım atılmaması durumunda başlattığımız eylemsellik sürecimizin kararlılıkla devam edeceğini buradan bir kez daha dile getiriyoruz. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte istenilen sonuca gelinceye kadar, mücadelemiz sonuna kadar süreceğini tüm kamuoyuna bildiririz” dedi.