GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Eylül 2022 Cuma 09:17

Tüpraş'ın planına bakanlık onayı!

Tüpraş’ın Aliağa Körfezi’ne kurmayı planladığı LPG ve PROPAN boşaltma tesisleri deniz platformu ve transfer hattı planları yenilenerek bir kez daha askıya çıkarıldı.

EGEDESONSÖZ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in sanayi ilçesi olan Aliağa ile ilgili yeni imar planları yayımladı. Özel endüstri bölgesinde yer Tüpraş İzmir Rafinerisi’ne ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile  1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın son hali bakanlık tarafından askıya çıkarıldı.  İlk olarak geçtiğimiz yıllarda yayımlanan planlarda kısmen revizeye gidildi.

Askıya çıkan planlara göre Tüpraş, Aliağa Körfezi’ne, LPG ve PROPAN boşaltma tesisleri deniz platformu ve transfer hattı yapmayı planlıyor. Planlama alanı İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre sanayi bölgesi sınırları içerisinde yer alıyor.

Plan raporunda “Aliağa Körfezi kenarındaki TÜPRAŞ İzmir Rafineri Alanı kenarında "LPG ve Propan Boşaltma Tesisleri Platformları ve Transfer Hatları", iskele ve rıhtım alanları bulunmaktadır. Bu bölgedeki kıyı yapısı nedeniyle liman için gerekli alt yapı imkânları bulunmaktadır. Ayrıca bakanlar kurulu kararıyla bölgenin Enerji Bölgesi ilan edilmesi ile önemi artmıştır. Ülkemizdeki enerji ihtiyacı büyük oranda petrol ve türevleri yakıtlar ile karşılanmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.