GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ağustos 2024 Çarşamba 12:07

Tugay döneminde ruhsat verilmişti… Hiltown AVM’de yıkım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde ruhsat verilen ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Hiltown Karşıyaka AVM’nin bahçesindeki Mandelas Ubuntu adlı işletmenin kaçak kısımları yıkıldı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin müteahhidi olan Rönesans Holding’e ait Altunizade Gayrimenkul Şirketi’nin bünyesindeki Hilltown Karşıyaka AVM sınırlarındaki ruhsatsız yapılarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Kamuoyunda tartışmalara neden olan AVM bahçesindeki Mandelas Ubuntu Mandela’s Ubuntu’nun; kaçak olan ve bahçe alanında kaldığı için ruhsata bağlanamayacak olan kısımlarının yıkım işlemine başlandı. 

Hem belediye hem de işletme sahiplerinin çalışmasıyla kaçak olan kısımlar cuma gününe kadar tamamen yıkılmış olacak. O kısımlarda ticari faaliyet de tamamen durduruldu. Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından işletmeye ait alanın önemli bir kısmı devre dışı kalacak.

İşletmeye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde ruhsat verilmişti.



NELER OLMUŞTU?
İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı döneminde de gündeme gelen Hiltown AVM Karşıyaka ile ilgili plan değişikliği, Karşıyaka Belediyesi Meclisi tarafından onaylanmış ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden geçememişti. Plan değişikliği yeni başkan Behice Yıldız Ünsal döneminde yeniden gündeme gelmişti

Tapuda Şemikler Mahallesi’ndeki 26024 ada 1 parsel üzerine kurulu olan Hilltown Karşıyaka AVM’nin mevcut kullanım ve yapılaşma koşulları değişmeksizin, taşınmazın kuzey cephesindeki yapı yaklaşma sınırının düzenlenmesi isteniyordu.

1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile birlikte hali hazırdaki planda yer almayan kimi yapıların yasal hale getirilmek istenmişti ancak plan değişikliği komisyondan dahi geçememişti.



3 KEZ CEZA
Hilltown Karşıyaka AVM’nin imar planları Karşıyaka Belediyesi’nde yeniden ele alınacakken belediyenin AVM’ye 3 kez ceza kestiği ortaya çıkmıştı. Karşıyaka AK Parti Meclis Grubu Sözcüsü Adem Öztürk'ün vermiş olduğu bilgilere göre, Hiltown Karşıyaka AVM’ye 3194 İmar Kanunu’na muhalefetten ilk olarak 9 Ocak 2024 tarihinde 7 milyon 770 bin 42 TL 6 kuruş, ardından 14 Mart 2024 tarihinde 17 milyon 62 bin 953 TL ve son olarak da 2 Mayıs 2024 tarihinde de 29 bin 917 TL 30 kuruş para cezası kesilmişti.