GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Haziran 2024 Pazar 13:28

Tugay'dan TMSF'ye flaş teklif: Binayı yapın, Basmane'yi alın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın TMSF'ye, Konak'ta depremin ardından yıkılan hizmet binasının yeniden inşası karşılığında Basmane Çukuru olarak bilinen parseldeki yüzde 30'luk hissesini önerdiği iddia edildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) arasında Basmane’de 27 yıl önce inşaatına başlanan ancak açılan davalar nedeniyle temel seviyesinde öylece kalan Basmane çukuru için görüşmelerini sürdürüyor. Bu görüşmeler sürerken Başkanı Cemil Tugay’dan sorunun çözümü için yeni bir öneri bulunduğu iddia edildi.

erhangulenc.com'da yer alan habere göre; Tugay’ın, TMSF’ye “Bizim Konak’ta depremin ardından yıkılan hizmet binamızı yeniden inşa edin karşılığında biz de size Basmane’deki yüzde 30 hissemizi verelim” teklifinde bulunduğu öğrenildi. TMSF’nin bu öneriyi değerlendirmeye aldığı belirtildi.

GEÇEN DÖNEM DE GÖRÜŞÜLDÜ
Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer döneminde de sorunun çözümü için TMSF ile görüşmeler yapılmıştı. Bir ara belediyenin söz konusu arsanın tamamını almak için karşılığında TMSF’ye başka bölgelerdeki arsalarını vermesi gündeme gelmişti. Ancak bu takas gerçekleşmemişti. Ayrıca Büyükşehir’in 10 yıl vadeli olmak üzere buradaki tüm hisseyi 850 milyon liraya alması konusunda da mesafe kat edildiği belirtiliyordu. Ancak, o opsiyon da gerçekleşmedi.

Basmane’deki projede belediyenin yüzde 30 hissesi bulunurken projenin içinde de bir belediye hizmet binası yapılması şartı da bulunuyor. Ancak Başkan Tugay’ın o hizmet binası yerine Konak’taki hizmet binasının tamamlanmasını istediği ve TMSF’ye bu çerçevede bir öneri sunduğu kaydediliyor.